e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Τέλος στην ομηρία στην τράπεζα - "Δεν με νοιάζει αν πεθάνω. Κάθε μέρα πεθαίνω" φώναζε ο δράστης

- Τρεις ώρες κράτησε το θρίλερ ομηρίας στην Εθνική Τράπεζα στον Πειραιά



- "Δεν με νοιάζει αν πεθάνω. Κάθε μέρα πεθαίνω" φώναζε ο δράστης

 
- Τρεις ήταν οι δράστες, δύο ομογενείς και ένας αλλοδαπός - Ο ένας κρατούσε ομήρους και απειλούσε να ανατινάξει το κτίριο

"Δεν με νοιάζει αν πεθάνω. Κάθε μέρα πεθαίνω". Αυτό φώναζε ο δράστης της πρωτοφανής ομηρίας που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά.
 Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν ότι τα μέτρα ασφαλείας στην τράπεζα ήταν ανύπαρκτα.
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12:15. Τρεις ληστές φτάνουν στην τράπεζα. Ο ένας από αυτούς μπήκε στο υποκατάστημα και ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και τους πελάτες.

Οι άλλοι δύο έμειναν έξω για να κρατάνε τσίλιες. Ένας υπάλληλος της τράπεζας κατάφερε όμως να ενεργοποιήσει τον συναγερμό που ενημερώνει την αστυνομία και αμέσως έφτασαν άνδρες της ομάδας Δίας στην τράπεζα. Οι δύο ληστές που ήταν έξω προσπάθησαν να φύγουν αφού πρώτα πέταξαν ένα πιστόλι όμως δεν τα κατάφεραν αφού συνελήφθησαν στην γωνία του δρόμου.

Σύμφωνα με έναν από τους ομήρους ο δράστης τότε τους κατέβασε στο υπόγειο για λίγο αλλά μετά τους ανέβασε πάνω. Όπως ανέφερε ο όμηρος στο Newsit ο δράστης φώναζε συνέχεια : "Δεν με νοιάζει αν πεθάνω. Κάθε μέρα πεθαίνω", υπονοόντας την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται.
Απο εκείνη την στιγμή ξεκίνησε και το θρίλερ. Ο δράστης ταμπουρώθηκε μέσα στην τράπεζα κρατώντας περίπου 20 άτομα ομήρους. Μόλις έφτασαν οι πρώτες αστυνομικές δυνάμεις και ένας διαπραγματευτής ο ληστής άρχισε να αφήνει ελεύθερες όσες γυναίκες ομήρους ήταν μέσα και τελικά κράτησε μόνο τέσσερις άνδρες.

Στο σημείο έφτασαν γύρω στις 13:00 άνδρες της ΕΚΑΜ και άλλοι δύο διαπραγματευτές. Ο δράστης δηλώνει αποφασισμένος για όλα. Δεν κάνει πίσω και απειλεί να ανατινάξει το κτίριο με δύο χειροβομβίδες που κρατάει.
Τα λεπτά παιρνούν χώρις κάμια εξέλιξη. Όλοι φοβούνται τα χειρότερα καθώς ο δράστης μένει ταμπουρωμένος μέσα στην τράπεζα.

Ώρα 13:35. Ακούγονται 3 πυροβολισμοί και τότε όλοι φοβούνται για τα χειρότερα. Ήταν ο δράστης που πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.
Στις 14:00 ο δράστης βγαίνει από την τράπεζα κρατώντας τους 4 ομήρους. Φωνάζει στους αστυνομικούς να φύγουν και ξαναμπαίνει στην τράπεζα.
Από την πρώτη στιγμή το Newsit και ο ρεπόρτερ του Λευτέρης Σουχαϊμπ είναι στο σημείο και περιγράφει ζωντανά τι συμβαίνει.

Λίγο πριν τις 14:35 ο ληστής αφήνει ελεύθερο άλλο έναν από τους 4 ομήρους και στην θέση του μπαίνει ένας από τους διαπραγματεύτες.
Φαίνεται πως αυτή η κίνηση ήταν καθοριστική για να δώσει τέλος σε αυτή την ομηρεία. 25 λεπτά αργότερα στις 15:00 δηλαδή ο δράστης παραδίνεται. Ελεύθεροι και σώοι και οι άλλοι τρεις όμηροι ξεσπούν σε κλάματα καθώς δεν μπορούν να πιστέψουν τι έζησαν για τρεις ολόκληρες ώρες.
Όπως δήλωσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, Γρηγόρης Μπαλάκος, ήταν μια δύσκολη επιχείρηση της Αστυνομίας, η οποία όμως ευτυχώς έληξε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
Οι δύο δράστες είναι ομογενείς από τη Ρωσία και ο τρίτος αλλοδαπός. Μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, όπου ανακρίνονται και ερευνάται αν έχουν πάρει μέρος σε άλλες ληστείες.

Πηγή: newsit