e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Κρίσιμη συνεδρίαση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων


Παρατείνεται το «θρίλερ»

Εγκλωβισμένοι παραμένουν οι αδειούχοι του Αυγούστου, οι τουρίστες και πολλές επαγγελματικές ομάδες, καθώς παρατείνεται το «θρίλερ» με την απεργία των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης. Το μεσημέρι αρχίζει η γενική συνέλευση στο θέατρο Περοκέ και η απόφαση δεν αναμένεται νωρίτερα από τις πρώτες απόγευματινές ώρες.








Εν τω μεταξύ, στην πράξη δεν υλοποιείται η πολιτική επιστράτευση. Μετά τις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν, από το μεσημέρι της Πέμπτης «φύλλα πορείας» άρχισαν να φθάνουν στους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων και σύμφωνα με εκπροσώπους των Νομαρχών έως το μεσημέρι της Παρασκευής η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.






Πάντως, οι απεργοί δεν φαίνεται να πτοούνται από την εξέλιξη της επιστράτευσης και η κυβέρνηση δείχνει να επιτρέπει ένα περιθώριο ελιγμών στους εκπροσώπους των απεργών.






Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο γγ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βυτιοφορέων Αγγ.Φάλαρης τόνισε ότι τα φύλλα επιστράτευσης «δεν έχουν αντίκρισμα». Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποια εντολή και πουθενά δεν αναφέρεται που θα πρέπει να πάνε τα φορτηγά και τα βυτιοφόρα που επιτάσσονται.






Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση επιλέγει την πολιτική «καρότου και μαστιγίου».






Ο γγ του υπουργείου Μεταφορών Χ.Τσιόκας, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, επέρριψε ευθύνες στις Νομαρχίες για την αργοπορία στη διαδικασία επίταξης, ενώ σημείωσε πως δεν υπήρξε η αναμενόμενη αντίδραση της Δικαιοσύνης στις περιπτώσεις που εκείνοι οι οποίοι πήραν φύλλα επιστράτευσης αρνήθηκαν να συμμορφωθούν.






Παράλληλα, όμως, ανέφερε ότι εκτός απο την επιπλέον άδεια, στους απεργούς προτάθηκε η φορολογική απόσβεση της αξίας των αδειών πέραν της τριετίας.






Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί πως το νομοσχέδιο δεν θα εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή πριν από τα τέλη Αυγούστου, κάτι που έχουν ζητήσει οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων.


ta nea
Δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το τι προτίθενται να πράξουν οι απεργοί, αν και ο πρόεδρος των ιδιοκτητών βυτιοφόρων Γ.Τσάμος, μιλώντας το πρωί στο Mega, ζήτησε από τους οδηγούς ΙΧ «να κάνουν λίγη υπομονή έως το μεσημέρι».