e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

«Agreco»: Μπατζελή και Παπακωνσταντίνου έκαναν… μπαλάκι τους αγρότες

Εκατον είκοσι εκατομμύρια ευρώ έχουν να παίρνουν οι Ελληνες αγρότες και κτηνοτρόφοι από την κοινοτική εξισωτική αποζημίωση του 2009. Όμως, όπως αποκαλύπτει η «Agreco» Ιουλίου, οι υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών κοροϊδεύουν τον αγροτικό πληθυσμό, ενώ θα έπρεπε ήδη να έχουν καταβάλει και την αποζημίωση για το 2010...


Κατερίνα Μπατζελή και Γιώργος Παπακωνσταντίνου «δε μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδάρων άχυρο», όπως χαρακτηριστικά γράφει η μηνιαία εφημερίδα για την αγροτική οικονομία και το περιβάλλον, στο τεύχος που μόλις κυκλοφόρησε.


Το κονδύλι αφορά σε γεωργούς και κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της χώρας. Μια ενίσχυση, που θα έπρεπε να είχε δοθεί εδώ και μήνες, ενώ από την 1η του τρέχοντος έτους θα μπορούσε να είχε καταβληθεί και η εξισωτική του 2010. Όμως, το ένα υπουργείο -όταν ερωτάται- παραπέμπει στο άλλο, την ώρα που η αγωνία των δικαιούχων κορυφώνεται.


Επιπλέον, διαβάστε στην «Agreco» Ιουλίου για το «λουκέτο» στην αμαρτωλή «ΑΓΡΟΓΗ» καθώς και για τα Τοπικά Κέντρα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΤΟΚΑΑ), τα οποία, παρά το ανύπαρκτο έργο τους, κόστιζαν στο δημόσιο 6,8 εκατ. ευρώ το χρόνο! Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η «Agreco», το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης πλήρωνε 2.062 ευρώ το μήνα για μίσθωση ακινήτου 150 τ.μ. στην Άρτα, το οποίο στέγαζε τους λιγοστούς υπάλληλους της υπηρεσίας. Με τιμές «Κολωνακίου» νοικιάζονταν, επίσης, ακίνητα σε Τρίπολη και Μυτιλήνη!


Διαβάστε ακόμη για το αβοκάντο, τα καπνά Βιρτζίνια, το βαμβάκι, το σιτάρι, την ελιά, το ροδάκινο, το βελανιδοδάσος στο Ξηρόμερο Αιτωλοακαρνανίας, κ.ά.






Η «Agreco» διανέμεται δωρεάν, μέσω ταχυδρομείου, σε 20.000 επιλεγμένους αποδέκτες. Η πλήρης έκδοση του νέου τεύχους -όπως και όλες οι προηγούμενες- είναι διαθέσιμη και ηλεκτρονικά (σε μορφή .pdf) στην ιστοσελίδα www.agreco.net, όπου μπορείτε να συμπληρώσετε τη σχετική φόρμα ώστε η τόσο ενδιαφέρουσα εφημερίδα να έρχεται ταχυδρομικά –και εντελώς δωρεάν– κάθε μήνα στο σπίτι ή στο γραφείο σας.





troktiko