e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Καθυστερεί λόγω... θανάτου το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση στην Wall Street


Σε δύσκολη θέση βρίσκονται πλέον οι Δημοκρατικοί στις ΗΠΑ, καθώς ο ξαφνικός θάνατος του 92χρονου Robert Byrd, γερουσιαστή από τη Δυτική Βιρτζίνια, αναμένεται να καθυστερήσει την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων για τη μεταρρύθμιση της Wall Street.

Σύμφωνα με το οικονομικό δίκτυο Bloomberg, o Byrd θα ήταν ένας από τους 60 συνολικά γερουσιαστές, που με την ψήφο τους θα ενέκριναν το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Obama για τη ρύθμιση των κανόνων της αγοράς στο χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.

Τα σενάρια που αναπτύσσονται είναι δύο: στην πρώτη περίπτωση οι Δημοκρατικοί θα καθυστερήσουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας, μέχρι να οριστεί ο διάδοχος του Byrd στη Δυτική Βιρτζίνια.

Στη δεύτερη περίπτωση, ωστόσο, τα πράγματα θα είναι σαφώς δυσκολότερα, καθώς η κυβερνώσα παράταξη θα αναζητήσει στήριξη από τέσσερις Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, οι οποίοι αμφιταλαντεύονται σχετικά με το εάν θα πρέπει να υπερψηφίσουν ή όχι το επίμαχο νομοσχέδιο.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι εάν υλοποιηθεί το σενάριο αυτό, η ισχύς των Δημοκρατικών θα αποδυναμωθεί, καθώς θα χρωστούν, ουσιαστικά, χάρη στους αντιπάλους τους και ίσως αυτό βάλει εμπόδια στην υλοποίηση των πολιτικών στρατηγικών του Barack Obama.

Η ισορροπία δυνάμεων στην αμερικανική Γερουσία καθίσταται δύσκολη για τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος αναζητεί συναίνεση, προκειμένου να συνεχιστεί το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησής του.

zougla