e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Παγίδες σε παιδικές χαρές


Απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας που δείχνουν τις παγίδες που κρύβουν οι παιδικές χαρές του Βόλου και της Ν. Ιωνίας. Την έρευνα πραγματοποίησε η ...
απόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Σπυριδούλα Χρυσικού.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στο 35,6% των παιδικών χαρών δεν μπορούν να παίξουν μία ή περισσότερες ομάδες παιδιών εξαιτίας της κακής πρόσβασης, ενώ το 82,2% αυτών δεν παρουσιάζει κανένα πρόγραμμα τακτικών ελέγχων για την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών.


Η κ. Χρυσικού μελέτησε με επιτόπια έρευνα 45 υπαίθριους παιχνιδότοπους στους Δήμους της Ν. Ιωνίας και Βόλου Μαγνησίας από τον Μάιο μέχρι και τον Ιούλιο του 2009.


Μεταξύ των στόχων ήταν να φανεί η κατάσταση των παιδικών χαρών και εάν αυτή εγκυμονεί κινδύνους για τη σωματική υγεία των παιδιών, εάν οι ευκαιρίες παιχνιδιού ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, αλλά και να μελετηθούν τα χαρακτηριστικά, προκειμένου να διαπιστωθεί η παιδαγωγική ποιότητα και να προσδιοριστούν ζητήματα ασφαλείας στην τοποθεσία, τον εξοπλισμό και την επιφάνεια.


Ασφάλεια των παιδικών χαρών


Αποτυπώνοντας τα στοιχεία της έρευνας στις παιδικές χαρές διαπιστώθηκε πως το 68,7% των καθισμάτων στις κούνιες ήταν φτιαγμένο από ξύλο, στο 56,2% το ύψος της βάσης του καθίσματος από το έδαφος ήταν ακατάλληλο, στο 48,9% του εξοπλισμού υπήρχαν ρωγμές και αιχμηρά σημεία, το 84,4% των παιδικών χαρών είναι φτιαγμένο σε ακατάλληλη ή σκληρή επιφάνεια (σκληρό χώμα, γρασίδι, τσιμέντο, χαλίκι), ενώ στο 86,7% αυτών το βάθος της επιφάνειας είναι ακατάλληλο. 

zougla