e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Εμπόλεμη ζώνη το λιμάνι του Πειραιά…

limani



- Αναχώρησαν ήδη 6 πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες
- Διαδηλωτες του ΠΑΜΕ έσπασαν μια πύλη και μπήκαν στο λιμάνι
- Φρουρούνται όλες οι είσοδοι – Παράνομη η απεργία, αλλά οι ναυτεργάτες επιμένουν
- Στον αέρα δεκάδες δρομολόγια και χιλιάδες επιβάτες που έχουν κλείσει εισιτήρια

Πολιορκείται από παντού…
το λιμάνι του Πειραιά. Από νωρίς το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ σχημάτισαν μια ανθρώπινη αλυσίδα και απέκλεισαν περιμετρικά τις πύλες.Πριν από λίγο μάλιστα κάποιοι από αυτούς κατάφεραν να εισβάλλουν στο λιμάνι.
Απέναντί τους όμως βρήκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του λιμενικού οι οποίες φρουρούν τους καταπέλτες για να προσπαθήσουν να διασφαλίσουν οτι τα πλοία θα φύγουν κανονκά.
‘Ηδη τα Blue Star Ιθάκη και Blue Star Νάξος, τα High Speed 4 + 5 και τα Speed Runner 4 + 5 αναχώρησαν κανονικά ωστόσο κάποιοι επιβάτες πρέπει να έμειναν απέξω αφού δεν μπορούν να μπούν στο λιμάνι εξαιτίας των απεργών.
Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη ειδικά μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά να κρίνει την απεργία από τα δύο ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ παράνομη. H αίτηση για να κηρυχθεί η απεργία παράνομη έγινε από την Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας.
Η ΕΕΝ μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και με αφορμή το γεγονός ότι την προηγούμενη φορά που κηρύχθηκε η απεργία παράνομη, αλλά τελικά πραγματοποιήθηκε, ζητά αυστηρά μέτρα. Να τηρήσουν το νόμο και να μην παρακωλυθεί ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι, έδωσε η εισαγγελεία εφετών Πειραιά. Προηγήθηκε συνάντηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, με εκπροσώπους των επιχειρήσεων Ναυτιλίας.
Η ΠΕΜΕΝ και η Στέφενσον (που ελέγχονται από το Π.Α.ΜΕ.) ανακοίνωσαν ότι θα απαγορεύσουν τον απόπλου από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.Προαναγγέλουν μάλιστα επεισόδια με συνδικαλιστές τους να υποστηρίζουν οτι «Αν η κυβέρνηση επιλέξει να χτυπήσει την αυριανή απεργία, θα έχει την ευθύνη».
realpolitics