e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Siemens: Κόκκαλη, Λάμπρου και Σκαρπέλη θα καλέσει η Εξεταστική

Ομόφωνα δεκτή έγινε η πρόταση του Δημήτρη Παπαδημούλη να κληθούν να καταθέσουν στην Εξεταστική Επιτροπή οι κύριοι Σ. Κόκκαλης, Πέτρος Λάμπρου (πρωην διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ) και Γιώργος Σκαρπέλης (πρωην αναπληρωτής γ.δ. του ΟΤΕ).



Την ίδια ώρα σε τοίχο έπεσαν οι προσπάθειες της επιτροπής να ανοίξει το στόμα του ο Πρόδρομος Μαυρίδης (φέρεται να είναι ο διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Siemens).
Ο κ. Μαυρίδης αρνήθηκε από την πρώτη στιγμή να συνδράμει την επιτροπή στο έργο της επικαλούμενος οτι είναι κατηγορούμενος.
Παρα τις πιέσεις των βουλευτών να κατονομάσει πολιτικούς και την προειδοποίησή τους οτι γνωρίζουν σε βάθος τις δραστηριότητές του αρνήθηκε ακόμα και να χρησιμοποιήσει την "διάταξη Καστανίδη" για ευνοϊκή μεταχείρισή του, ενώ αρνήθηκε και την κατ' αντιπαράσταση εξέταση με την πρώην γραμματέα του Μ. Χριστοφοράκου, κα Αικατερίνη Τσακάλου.
 

Σε εξέλιξη είναι η κατάθεση του πρώην διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών της Siemens Διονύση Δενδρινού ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι θέλει να πει την αλήθεια. Όπως είπε, «έχω υποχρέωση και η αλήθεια είναι διαφορετική και από αυτή που γράφεται σε δημοσιεύματα».
Υποστήριξε ότι μπορεί να έχουν δοθεί χρήματα, αλλά όχι στην κλίμακα που γράφονται και όχι για όλες τις δουλειές.
"Ο Σίκατσεκ" -είπε- "μπορεί να χρησιμοποίησε το C4I για να παίρνει λεφτά για άλλες δουλειές", προσθέτοντας ότι σε ό,τι αφορά το C4I δεν υπήρχε η παραμικρή εύνοια της SAIC στη Siemens.
Ο ίδιος είπε ότι είχε κοινωνικές σχέσεις με το Mιχάλη Χριστοφοράκο και ότι εξεπλάγη όταν άκουσε για το σκάνδαλο της Siemens. Υποστήριξε ότι ουδέποτε είχε επισκεφτεί τον πρώην υπουργό Δημόσιας Τάξης της ΝΔ Βύρωνα Πολύδωρα και ότι είχε επισκεφτεί τον κ. Μαρκογιαννάκη για κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες του συστήματος. Φέρεται να υποστήριξε ότι η Siemens Ελλάς δεν έχει σχέση με τα μαύρα ταμεία.

Στην διπλανή αίθουσα περιμένει η πρωην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνη Τσακάλου.
 Η κατάθεσή της αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού χθες η ίδια καταθέτοντας στον εισαγγελέα φέρεται να αποκάλυψε και άλλα ονόματα πολιτικών.

Τα ταξίδια της επιτροπής στην Γερμανία

Τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψουν στην Γερμανία μέλη της Εξεταστικής προκειμένου να πάρουν κατάθεση από το πρώην στέλεχος της Siemens Ράϊνχαρντ Σίκατσεκ, ενώ και ο  πρώην οικονομικός διευθυντής του κλάδου σταθερής τηλεφωνίας της μητρικής Siemens Μίχαελ Κούτσενροιτερθα μεταβεί αυτοβούλως από το Ντουμπάϊ στην Γερμανία για να διευκολύνει το έργο των ελλήνων βουλευτών.

Εντασεις  για την αποκάλυψη των ονομάτων επιχειρηματιών από την επιτροπή

Παρά το γεγονός οτι χθες είχε συμφωνήσει στην δημοσιοποίηση της λίστας με ονόματα επιχειρηματιών που θα περάσει από κόσκινο η επιτροπή για να διερευνήσει τυχόν σχέσεις τους με τα μαύρα ταμεία, ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της επιτροπής κ.Τζαβάρας δήλωσε σήμερα αντίθετος.

Επιτέθηκε μάλιστα στον Πρόεδρό της κ. Σήφη Βαλυράκη, λέγοντας οτι δεν είναι σωστό να δίνονται στην δημοσιότητα ονόματα που περιέχονται σε έγγραφα γιατί παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών...


Πηγή: newsit.gr