e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών: Ο ελληνικός φόρος στις τηλεοπτικές διαφημίσεις είναι «ακατάλληλη και άνιση αντίδραση στην κρίση»

Στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών (ACT – www.acte.be) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι κάλεσαν την ελληνική κυβέρνηση να αναθεωρήσει...

άμεσα την απόφασή της να επιβάλει 20% φόρο στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, καθώς και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει τη νομιμότητα αυτών των μέτρων βάσει του ευρωπαϊκού δικαίου. Εν όψει της ατζέντας ΕΕ 2020 που υιοθετήθηκε πρόσφατα, τέτοια μέτρα είναι ακόμη πιο αντιπαραγωγικά, καθώς θα επιβαρύνουν περισσότερο την τηλεοπτική βιομηχανία και θα μειώσουν την πιθανότητα ταχείας ανάκαμψης της τηλεοπτικής αγοράς μετά την κρίση του προηγούμενου έτους. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να τονίσουμε ότι η βιομηχανία δημιουργικού περιεχομένου συμβάλλει κατά 6.9% ή 860 δισ. ευρώ στο συνολικό ευρωπαϊκό ΑΕΠ και απασχολεί 6,5% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού στην Ευρώπη, ποσοστό που μεταφράζεται σε περίπου 14 εκατομμύρια υπαλλήλους.