e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

«Η επόμενη κυβέρνηση θα αποφασίσει για το εφάπαξ»

Παράταση για την επόμενη κυβέρνηση παίρνουν οι αποφάσεις για το εφάπαξ, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργου Κουτρουμάνη.

Οι όποιες αποφάσεις για το εφάπαξ θα ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, σημειώνοντας ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε ότι μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στο ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο, το τελευταίο διάστημα, έχει επιβαρυνθεί σημαντικά με τις συνταξιοδοτήσεις και με βάση τις προβλέψεις η καθυστέρηση για την καταβολή του εφάπαξ, είναι περίπου δύο χρόνια.

Επανέλαβε ότι γίνονται συζητήσεις με τις τράπεζες για προαιρετικό συμψηφισμό δανείων με την καταβολή του εφάπαξ και σημείωσε ότι εφόσον υπάρχει αντιστοιχία εισφορών δεν κινδυνεύουν τα εφάπαξ.

«Εφάπαξ της τάξης των 140-150 χιλιάδων ευρών προφανώς δεν αντιστοιχούν στις ασφαλιστικές εισφορές», υπογράμμισε ο υπουργός.

Τόνισε παράλληλα ότι «οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι και πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί», επισημαίνοντας ότι «η πορεία της χώρας το 2012 θα κρίνει μισθούς και συντάξεις, για τα επόμενα χρόνια».

Ανέφερε τέλος ότι σήμερα αναμένεται να περάσουν από το υπουργικό συμβούλιο αποφάσεις για την ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.
dealnews.gr