e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Σήμερα η σύνθεση προσωρινών οργάνων του ΠΑΣΟΚ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ανακοινώσει σήμερα τη σύνθεση των προσωρινών οργάνων του ΠΑΣΟΚ, τα οποία θα λειτουργήσουν ως τη διενέργεια του συνεδρίου του φθινοπώρου και έως ότου υπάρξει εκλογή νέων.

Σε πρώτη φάση θα ανακοινωθεί η σύνθεση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, η οποία θα υποκαταστήσει το Πολιτικό Συμβούλιο που διαλύθηκε πριν από τις εκλογές, καθώς και η σύνθεση της Οργανωτικής Γραμματείας, η οποία θα ασχοληθεί με την προετοιμασία του Συνεδρίου.

Η Πολιτική Γραμματεία θα είναι 14μελής και θα συγκροτείται από 9 έως 11 στελέχη που θα επιλέξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά και από θεσμικά στελέχη του κόμματος.

Δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή της Φώφης Γεννηματά, του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Μανιάτη και του συντονιστή της Οργανωτικής Γραμματείας που έχει «κλειδώσει» στο πρόσωπο του Πάρη Κουκουλόπουλου. Επίσης, θα συμμετέχουν και οι Πέτρος Ευθυμίου, Κώστας Σκανδαλίδης και Μίμης Ανδρουλάκης.

Στην Οργανωτική Γραμματεία θεωρείται σχεδόν βέβαιη η συμμετοχή της Εφης Χαλάτση και του Δημήτρη Καρύδη.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, εντός των προσεχών ημερών αναμένεται πως θα υπάρξουν βήματα στην περαιτέρω οργάνωση και διάρθρωση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ σε κοινοβουλευτικό και κομματικό επίπεδο.

Ειδικότερα, αναμένεται να στελεχωθεί και ανακοινωθεί η Γραμματεία Επικοινωνίας του κόμματος, καθώς και η σύνθεση των κοινοβουλευτικών τομέων. Παράλληλα, θα οριστούν υπεύθυνοι για την παρακολούθηση και τον συντονισμό (πολιτικό και κομματικό), για κάθε μία από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Άγνωστο παραμένει η στάση που θα τηρήσουν, σε πιθανή πρόσκληση συμμετοχής στα κεντρικά όργανα, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Σύμφωνα με το Έθνος, οι γνωρίζοντες επιμένουν ότι η Άννα Διαμαντοπούλου είναι προβληματισμένη για τη συμμετοχή της στην υπό διαμόρφωση Πολιτική Γραμματεία, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος δείχνει αποφασισμένος να κρατήσει τη «γραμμή» ότι «από τη στιγμή που διαφωνώ με την πολιτική στρατηγική της ηγεσίας δεν μπορώ να την εκπροσωπήσω από συγκεκριμένο ρόλο».
dealnews.gr