e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Άγριο «ψαλίδι» στα εφάπαξ

Αντιμέτωποι με βαριές περικοπές αναμένεται να βρεθούν χιλιάδες δικαιούχοι εφάπαξ, στο πλαίσιο της προσπάθειας του κυβερνητικού επιτελείου να καλύψει τον στόχο της εξοικονόμησης 11,5 δισ. για την επόμενη διετία.

Τα εφάπαξ οδεύουν προς μείωση μεταξύ 10% και 40% και αφορούν ασφαλισμένους 21 ταμείων, όχι μόνο του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με Τα Νέα, η κίνηση αφορά εφάπαξ μεγαλύτερα σε σχέση με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί.

Σε μια προσπάθεια να αποφύγουν νέα μείωση στα εφάπαξ, οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν προτείνει να αποδίδεται στο ΤΠΔΥ το 50% του ΛΑΦΚΑ των συνταξιούχων του Δημοσίου και το 2% της εισφοράς αλληλεγγύης ενώ προϋπόθεση για την καταβολή εφάπαξ θα είναι η συμπλήρωση 25 ετών προϋπηρεσίας.

Το ζήτημα θα απασχολήσει τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη. Οι προτάσεις που θα τεθούν προβλέπουν, ειδικά για το ΤΠΔΥ, νέα περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων μεταξύ 15% και 22%, επιβολή νέας εισφοράς ή παρακράτηση μέρους εισφοράς αλληλεγγύης και αύξηση των ετών ασφάλισης για την καταβολή -με έντοκη επιστροφή εισφορών στις υπόλοιπες περιπτώσεις.
dealnews.gr