e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Ζητά αποφυλάκιση λόγω... ναρκισσισμού!


Γνωμάτευση επίκουρου καθηγητή Ψυχιατρικής προσκόμισε η προσωρινά κρατούμενη Βίκυ Σταμάτη - σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου -, σύμφωνα με την οποία φέρεται να είναι "γεμάτη από δύσκαμπτα και ναρκισσιστικά στοιχεία" και να πάσχει από "ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και αυτό σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό της στη φυλακή αυξάνει τον κίνδυνο αυτοκαταστροφικών τάσεων".

Ο ιδιώτης γιατρός διέγνωσε επίσης "θυμό της κ. Σταμάτη για την κράτησή της".

"Η εμφάνισή της ήταν περιποιημένη και τα χέρια της καλυμμένα με αντιμικροβιακή κρέμα. Αρνήθηκε να καθίσει στην καρέκλα αν προηγουμένως αυτή δεν είχε καλυφθεί με καθαρό χαρτί. Το συναίσθημά της ήταν αγχώδες, καταθλιπτικό και ευερέθιστο. Εξέφρασε μεγάλη αγωνία για την κατάσταση του παιδιού της και έντονα αισθήματα άγχους, αναξιότητας και ενοχής που συνδέονται άμεσα με την απομάκρυνση από τον γιο της, τον οποίο μέχρι τώρα δεν είχε αποχωριστεί ούτε μία μέρα και ανησυχεί ότι οι δικοί της που τον φροντίζουν στην παρούσα φάση, δεν ανταποκρίνονται στα καθήκοντά τους 'όπως πρέπει'" αναφέρει ο καθηγητής Ψυχιατρικής που εξέτασε την κ. Σταμάτη μέσα στις φυλακές του Κορυδαλλού, σύμφωνα με Τα Νέα.

Ιδιαίτερο κεφάλαιο της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης αφορά τους "ψυχαναγκασμούς καθαριότητας" που από ετών παραδέχθηκε ότι είχε η κ. Σταμάτη.

Οι ψυχαναγκασμοί αυτοί επιβαρύνθηκαν περισσότερο μετά τη γέννηση του παιδιού της. Δεν αντιστέκεται πλέον στις ιδέες αυτές και ακολουθεί συγκεκριμένες και άκαμπτες διαδικασίες για την καθαριότητα, καθώς θεωρεί ότι ο γιος της μπορεί να κινδυνεύσει από "μικρόβια και μολύνσεις".

Ανησυχία επίσης εκφράστηκε για την "κατάσταση του συζύγου της".

Η γνωμάτευση αυτή προσκομίστηκε στις δικαστικές αρχές από την υπεράσπιση της κ. Σταμάτη προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για την αποφυλάκισή της.

Ωστόσο δεν έπεισε ούτε τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ούτε και την αρμόδια εισαγγελέα Ε. Κυβέλου, η οποία και εισηγήθηκε την απόρριψη του αιτήματος.

Στην αίτηση που κατέθεσε, η κ. Σταμάτη ζητούσε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αφού σύμφωνα με τα επιχειρήματά της υφίσταται πίεση λόγω του αποχωρισμού της από το ανήλικο παιδί της.

Η εισαγγελέας επικαλέστηκε στην αρνητική της πρόταση, πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε η κ. Σταμάτη, αναφέροντας ότι καταδεικνύει ότι η αιτούσα "είναι απολύτως ικανή να επικοινωνεί και να ενεργεί προς υπεράσπισή της και μάλιστα όχι μόνον ενώπιον των αρμόδιων αρχών".

"Η διάγνωση της κατάστασης της ψυχικής υγείας της κατηγορουμένης, μη συνδεόμενη με αποδεικτικό γεγονός, κατά τα ανωτέρω, δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πραγματογνωμοσύνης, αλλά ενδιαφέρει μόνο στο πλαίσιο των συνθηκών κράτησής της και της αντιμετώπισης της πάθησής της, η οποία μπορεί να γίνει από τις αρμόδιες αρχές επί τη βάσει ακόμη και της ως άνω διαγνώσεως ή άλλης, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα" προσθέτει.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους της κ. Σταμάτη, τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να υποβάλουν εκ νέου το αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης στο αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών προκειμένου να αποφανθεί αν θα το ικανοποιήσει ή όχι.

nooz.gr