e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Welt am Sonntag: Το απόρρητο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης

Σχέδιο τεσσάρων σημείων φαίνεται πως μελετούν οι επικεφαλείς της ΕΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην ευρωζώνη, το οποίο θα παρουσιαστεί στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Welt am Sonntag.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο αυτό είναι απόρρητο, ωστόσο , κατά την προηγούμενη έκτακτη σύνοδο κορυφής, στις 23 Μαΐου, οι Χέρμαν φαν Ρομπέι, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και Μάριο Ντράγκι επιφορτίσθηκαν από τους «27» με την επεξεργασία προτάσεων σε τέσσερεις τομείς: διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, τραπεζική ένωση, δημοσιονομική ένωση, πολιτική ένωση». Οι εν λόγω διαβουλεύσεις έχουν κρατηθεί μέχρι τώρα μακριά από τη δημοσιότητα.

«Πρόκειται για ένα σχέδιο δράσης που θα διαμορφώσει την ατζέντα της ΕΕ για τα επόμενα 5 με 10 χρόνια», αναφέρει η Welt am Sonntag, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ΕΕ που δεν κατονομάζει η εφημερίδα, η εμβάθυνση της ευρωζώνης αποτελεί το μοναδικό μέσο για τη σταθεροποίησή της.

Το μεγάλο πρόβλημα για την Ευρώπη δεν είναι πλέον εάν θα παραμείνει ή όχι η Ελλάδα στην ευρωζώνη, αλλά εάν η Ισπανία θα κατορθώσει να διασώσει τις τράπεζές της. Ήδη τις προηγούμενες εβδομάδες η Κομισιόν παρέπεμπε με αφορμή την Ισπανία σε νέες ιδέες για την εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έριξε την ιδέα της «Τραπεζικής Ένωσης με ενιαία εποπτεία και κοινή διασφάλιση των καταθέσεων».
dealnews.gr