e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τα φέσια του ΠΑΣΟΚ και η διαταγή πληρωμής

Τα του Οίκου του προσπαθεί να βάλει σε τάξη το ΠΑΣΟΚ, με τα φέσια, από τα ενοίκια των παλιών γραφείων της Χαριλάου Τρικούπη να αγγίζουν τα 100.000 ευρώ.

Πλέον η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και τα χρέη γίνονται «ληξιπρόθεσμα» και το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα να είναι αναγκασμένο, με διαταγή πληρωμής (αριθμός 13361), να καταβάλει τις οφειλές του προς τον επιχειρηματία Σίμο Εφραίμογλου, του γνωστού Οίκου που εισάγει χαλιά στην Ελλάδα από την Περσία, την Τουρκία και άλλες χώρες και την οικογένεια Λαζόπουλου.

Το πράσινο «στρατόπεδο» είχε κάνει παύσει πληρωμών ενοικίων για διάστημα 8 μηνών, δηλαδή, από τον περασμένο Οκτώβρη καθώς είχε σταματήσει να καταβάλει το αντίτιμο των 11.000 ευρώ για την μηνιαία μίσθωση του ακινήτου.

Σημειώνεται ότι το 50% του ακινήτου, ανήκει στην οικογένεια Λαζόπουλου και το 30% στον Σίμο Εφραίμογλου, αλλά με δεδομένο ότι ο Λαζόπουλος είναι σύζυγος της αδελφής του τελευταίου, υπάρχει μια «σύνδεση» του χρέους στα δυο ονόματα.

Το υπόλοιπο 20% βρίσκεται στην κατοχή άλλων προσώπων και το χειρότερο είναι ότι οι άνθρωποι που εγείρουν τις νόμιμες απαιτήσεις τους για τα οφειλόμενα, κατέθεσαν από τον Μάρτιο του 2012 αίτηση έκδοσης διαταγής για αναγκαστική πληρωμή, διαδικασία που «μπλοκαρίσθηκε» δυο φορές.

Τα προβλήματα, ωστόσο, για το ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ, δεν σταματούν εδώ καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρέη από τα ενοίκια που μισθώνει το Κίνημα, είναι υπέρογκα.

Καταλαβαίνει κανείς ότι τα Οικονομικά μεγέθη που πρέπει να βάλει το κόμμα που κυβερνούσε και προσπαθούσε να βάλει τη χώρα σε μια σειρά, μέχρι και πριν από δύο μήνες, είναι τεράστια και οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί, καθόλου ευχάριστες.

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει χρέη πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τα ενοίκια και στα δυο γραφεία του, είναι χαρακτηριστικό της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το ιστορικό κόμμα, μετά και την συρρίκνωση των ποσοστών του κατά τις πρόσφατες εκλογές, σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα.

Το ΠΑΣΟΚ φέρεται να χρωστά χρήματα μέχρι και σε δημοσκόπους-εκλογολόγους από την πρόσφατη συνεργασία μαζί τους, ενώ, μεγάλα είναι και τα ανοίγματα του από τα δάνεια που έχει συνάψει με διάφορες τράπεζες.

Άλλες πληροφορίες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ έδωσε εντολή στις οργανώσεις του (Νομαρχιακές, ΠΑΣΚ κ.λ.π.) να ξενοικιάσουν τα γραφεία του και να διακοπεί η απασχόληση των υπαλλήλων τους, διότι αδυνατεί γενικώς να αντεπεξέλθει στα χρέη του.
dealnews.gr