e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση προωθεί η κυβέρνηση

Σε άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση προσανατολίζεται η νέα κυβέρνηση για να προλάβουν τη σεζόν του καλοκαιριού, ρύθμιση στους δανειολήπτες και πάγωμα απολύσεων, καθώς και την επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής έως τουλάχιστον το 2016.

Οι θέσεις αυτές της κυβέρνησης, οι οποίες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αύριο, βρίσκονται στο τελικό στάδιο και συζητήθηκαν χθες στην τριμερή επιτροπή, στην οποία μετείχαν εκπρόσωποι των κομμάτων και παραδόθηκαν στους πολιτικούς αρχηγούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μείζον θέμα είναι η μείωση του ΦΠΑ για να πάρει μια ανάσα ο τουρισμός, ο οποίος θεωρείται το μόνο ανάχωμα προς το παρόν για να μην μεγαλώσει και άλλο η ύφεση και η ανεργία.

Παράλληλα, πίσω στα συρτάρια παραμείνει το θέμα της μετενέργειας και γενικότερα των εργασιακών ζητημάτων καθώς εκτιμήθηκε ότι θα πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις με την τρόικα.

Σε συμφωνία κατέληξαν τα τρία κόμματα στο να μην γίνουν απολύσεις στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, ούτε και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Πρόκειται για ζητήματα στα οποία οι επαφές που έχουν προηγηθεί με την τρόικα δείχνουν ότι υπάρχει ανοχή.

Παράλληλα, προωθείται ρύθμιση για τους δανειολήπτες ώστε οι δόσεις να μην ξεπερνούν το 30% του μηνιαίου εισοδήματος, αλλά και σταθεροποίηση της φορολόγησης των επιχειρήσεων στα τωρινά επίπεδα.

Εκτός οικονομίας, τέθηκε επί τάπητος η αλλαγή του εκλογικού νόμου επί αναλογικότερου, η κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και η μείωση των επιχορηγήσεων κομμάτων. Στο θέμα της λαθρομετανάστευσης ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φέρεται να διαφώνησαν με τη πάγια πρόταση της ΝΔ να καταργηθεί ο σχετικός νόμος Ραγκούση.
nooz.gr