e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Τρέχει να κλείσει... τη μαύρη τρύπα ο Ζανιάς


Το μήνυμα του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Ζαννιά ήταν όσο πιο κατηγορηματικό γίνονταν: στο αμέσως προσεχές διάστημα θα ταχυδρομηθούν προς τους υπόχρεους όλα τα ειδοποιητήρια που αφορούν σε φόρους που πρέπει να πληρώσουν.

Και ήδη, η αρχή έγινε με τον ΕΤΑΚ του 2009, ενώ ακολουθούν κατά πόδας και οι επόμενοι φόροι.

Ο νέος υπουργός διαπίστωσε ιδίοις όμμασι την οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα έσοδα και ξεκαθάρισε προς όλους τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες καθυστερήσεις.

Από πού προέρχονται οι τελευταίες; Κυρίως από τις πιέσεις που άσκησαν και ασκούν οι πολιτικές δυνάμεις να «παγώσουν» οι πληρωμές των φόρων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Ωστόσο η εξέλιξη αυτή αποδεικνύεται μπούμεραγκ, καθώς οι εκλογές αποδείχθηκαν διπλές και η καθυστέρηση ανάλογη. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο σημερινό σημείο να τίθεται εν αμφιβόλλω ο συνολικός στόχος των εσόδων για φέτος, ο οποίος υπολείπεται του περσινού κατά 15%.

Την ίδια ώρα, η μαύρη τρύπα που δημιουργείται συνεχώς αυξάνει αντί να καλύπτεται και η κατάσταση με μια λέξη περιγράφεται ως «τραγική».

Γι αυτό και ο κ. Ζαννιάς ζήτησε την άμεση αποστολή των ειδοποιητηρίων, τώρα, μήπως και η κατάσταση προλάβει και διορθωθεί κάπως.
dealnews.gr