e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Επίθεση... ανθρωπιάς από το Skype


Η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που οι άνθρωποι σκέφτονται και λειτουργούν, αλλά μήπως αυτό είναι υποτιμητικό για τις ανθρώπινες σχέσεις;

Αυτό είναι το σκεπτικό πίσω από τη νέα εκστρατεία μάρκετινγκ του Skype, αξίας 12 εκατομμυρίων δολαρίων η οποία ασκεί έντονη κριτική τόσο στο Facebook όσο και στο Twitter, ενώ ταυτόχρονα προωθεί το δικό του τρόπο επικοινωνίας των ανθρώπων, μέσω της τεχνολογίας.






Η εκστρατεία, με τίτλο «Ήρθε η ώρα για το Skype» (“It’s time for Skype”) μετατρέπει σε εικονικούς εχθρούς το Facebook και το Twitter με στοχευμένες διαφημίσεις, που δείχνουν ότι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης είναι «ταπεινωτικοί για την ανθρωπότητα».






Αν το Twitter είναι γνωστό για τα μηνύματα των 140-χαρακτήρων και το Facebook για τα δημοσιεύματα στον «τοίχο», το Skype υποστηρίζει την τηλεδιάσκεψη και τα πραγματικά συναισθήματα, που μπορεί να εκφράσει ένας χρήστης μέσω ενός πιο πραγματικού κόσμου.






Οι διαφημίσεις κυκλοφόρησαν στην Αγγλία και αναμένονται να κυκλοφορήσουν και στις Η.Π.Α. Μερικές από τις φράσεις, που περιλαμβάνονται σε αυτές είναι οι εξής:






“When did LOL replace the sound of laughter?”


“When did it become okay to text mum happy birthday?”


“Humans were made to look, listen and feel.”


“140 characters doesn’t equal staying in touch.”






Η νέα καμπάνια του Skype ίσως έχει μεγαλύτερη επιτυχία, αν δεν χρησιμοποιούσε τόσο «βαριές» κατηγορίες εναντίον των γνωστών κοινωνικών δικτύων.






Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι το Skype διαθέτει ένα χαρακτηριστικό, το οποίο επιτρέπει τους χρήστες να κάνουν βιντεοκλήσεις μέσω του facebook.






Τέλος το Skype θα χρησιμοποιήσει και τα δύο κοινωνικά δίκτυα, για να προωθήσει τη νέα του καμπάνια.






Πηγή: secnews.gr