Εστιατόριο του Χονγκ Κονγκ πρόκειται να τιμήσει την 100η επέτειο από την βύθιση του Τιτανικού προσφέροντας το ίδιο δείπνο των δέκα πιάτων που είχε σερβιριστεί στους επιβάτες της πρώτης θέσης λίγο πριν το πλοίο βυθιστεί.
Το δείπνο για οκτώ κοστίζει σχεδόν 2.000 δολάρια το άτομο και θα περιλαμβάνει και ένα σπάνιο μπουκάλι σαμπάνιας του 1907 Heidsieck Monopole Gout Americain, το ίδιο που είχαν απολαύσει οι επιβάτες τη βραδιά της 14ης Απριλίου του 1912.
Σύμφωνα με την Sunday Morning Post, το εστιατόριο Hullett House απέκτησε την σαμπάνια από τα μπουκάλια που εντοπίστηκαν στο ναυάγιο το 1998.
Οι σερβιτόροι του εστιατορίου θα φορούν κοστούμια ίδια με εκείνα που φορούσαν οι σερβιτόροι του Τιτανικού και το δείπνο θα σερβιριστεί σε πιάτα τα οποία σχεδίασε η αγγλική κατασκευάστρια εταιρία πορσελάνης Ουίλιαμ Μπράουνφιλντ & Υιοί, προμηθευτές των σερβίτσιων του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου.
Το δείπνο θα περιλαμβάνει στρείδια με σάλτσα βότκας, βραστό σολωμό, κοτόπουλο σωτέ και αρνί με σάλτσα μέντας, αυθεντικές συνταγές του Τιτανικού, παρασκευασμένα με λιγότερη κρέμα γάλακτος και βούτυρο.
nooz.gr