e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Fitch: Στο 170% του ΑΕΠ το χρέος το 2013


Τις όχι και τόσο ευοίωνες προβλέψεις της για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας επισημαίνει σε ειδική έκθεσή της για την Ελλάδα η Fitch.

Στην έκθεσή του ο διεθνής οίκος αξιολόγησης κάνει λόγο για εκτίναξη του χρέους στο 170% του ΑΕΠ το 2013, αλλά και για τον κίνδυνο χρεοκοπίας που παρά το κούρεμα, συνεχίζει να υφίσταται.

Σύμφωνα με τη Fitch, παρότι το PSI βελτιώνει σημαντικά το προφίλ εξυπηρέτησης του χρέους και μειώνει τους κινδύνους να επαναληφθούν σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο οι δυσκολίες αποπληρωμής, το ρίσκο χρεοκοπίας εξακολουθεί να υπάρχει εξαιτίας των υψηλών δανειακών υποχρεώσεων που συντηρούνται.














Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι αν τελικά συμμετάσχουν όλοι οι κάτοχοι ομολόγων, το PSI θα διαγράψει 110 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος, βελτιώνοντας σημαντικά το προφίλ εξυπηρέτησης του χρέους και μειώνοντας τον κίνδυνο βραχυπρόθεσμης αδυναμίας πληρωμών. Εκτιμά επίσης ότι το μερίδιο του επίσημου τομέα στο ελληνικό χρέος θα διευρυνθεί στο 75% από 38% το 2011, ενώ των ιδιωτών κατέρχεται στο 25% από 62%.
περισσότερα... http://www.dealnews.gr/