e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Πέρασε το «σκόπελο» των εδρών το νομοσχέδιο για τα ταξί

Μετά... κόπων και βασάνων ψηφίστηκαν τελικώς κατά πλειοψηφία στη Βουλή τα άρθρα 83 και 84 για τις έδρες των ταξί, καθώς και η τροπολογία για την πιστοποίηση των ΚΤΕΟ του νομοσχεδίου που αφορά ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών και Δημοσίων έργων.

Συγκεκριμένα, σε σύνολο 225 βουλευτών υπέρ των άρθρων 83 και 84 τάχθηκαν 199 βουλευτές ενώ 26 βουλευτές δήλωσαν ότι τα καταψηφίζουν. Την τροπολογία για την πιστοποίηση των ΚΤΕΟ υπερψήφισαν 192 βουλευτές ενώ κατά τάχθηκαν 33 βουλευτές.

Μετά από αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προχώρησε σε τροποποίηση, σύμφωνα την οποία οι έδρες των ταξί σε Αττική και Θεσσαλονίκη παραμένουν ως έχουν, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, εντός διμήνου από την ψήφιση του νόμου θα αποφασίζουν τα περιφερειακά συμβούλια αν θα προχωρήσουν σε κατανομή των εδρών των ταξί σε επίπεδο συνενωμένων όμορων δήμων ή αν θα διατηρήσουν την υπάρχουσα κατανομή σε επίπεδο δημοτικών διαμερισμάτων.

Ηχηρή απουσία από την ψηφοφορία ήταν εκείνη του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τον τρόπο με τον οποίο απελευθερώνεται το επάγγελμα των ταξί.
dealnews.gr