e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ευρωπαϊκή βοήθεια για τη λαθρομετανάστευση ζητά ο Χρυσοχοΐδης

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει τη Δευτέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης όπου θα έχει έκτακτη συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρομ, προκειμένου να ζητήσει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση και διεύρυνση των μέτρων που ελήφθησαν πρόσφατα, προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.







Στο μεταξύ, εντός της ημέρας κατατίθεται στη Βουλή τροπολογία, που θα προβλέπει τη δημιουργία τριών κέντρων κράτησης ανά ηπειρωτική περιφέρεια.






Την Κυριακή, σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Υγείας και Προστασίας του Πολίτη κ.κ. Λοβέρδος και Χρυσοχοΐδης, χαρακτήρισαν το μεταναστευτικό πρόβλημα υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί και πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ενάντια σε κάθε είδους λαϊκισμό.






Όπως είπαν οι υπουργοί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους περίπου ένα εκατομμύριο μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα, άλλοι με άδεια, οι περισσότεροι χωρίς άδεια, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και στο επίπεδο της υγείας και στο επίπεδο της ασφάλειας.






Ακόμη, το πιστοποιητικό υγείας, θα είναι στο εξής αναγκαία προϋπόθεση για την εργασία των μεταναστών στη χώρα μας, με βάση νέα Υγειονομική Διάταξη, με την οποία γίνεται υποχρεωτική παραπομπή στις υγειονομικές δομές της χώρας όσων πάσχουν από λοιμώδη νοσήματα, τα οποία αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και περιγράφονται αναλυτικά μέσα σε αυτήν.
nooz.gr