e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

«Οι ελληνικές εκλογές θα διαμορφώσουν το μέλλον του ευρώ»

Όλα τα βλέμματα της Ευρώπης είναι καρφωμένα στις ελληνικές κάλπες που θα στηθούν σε λίγες ημέρες και τα αποτελέσματα που θα βγουν από αυτές, γιατί όπως υποστηρίζουν φοβούνται μια πολιτική αστάθεια η οποία θα προκαλέσει πρόβλημα σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.


Μάλιστα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα αλλά και η ανησυχία για την «επόμενη μέρα» των ελληνικών βουλευτικών εκλογών. Και για το Focus από την έκβαση των εκλογών σε Ελλάδα και Γαλλία θα κριθεί το μέλλον του ευρώ.

«Η 6η Μαΐου μπορεί να αποβεί μοιραία μέρα για το ευρώ». Αυτήν την άποψη εκφράζει ο αρθρογράφος στις οικονομικές σελίδες της διαδικτυακής έκδοσης του Focus, συνδέοντας τους λόγους των φόβων του με τις εκλογές που θα γίνουν την ίδια μέρα στην Ελλάδα και την Γαλλία.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η επανεμφάνιση του φάσματος διάλυσης της ευρωζώνης, αυτή τη φορά με αφορμή την Ισπανία, είναι εκείνο που οδηγεί τον γερμανό αρθρογράφο να πιστεύει ότι επειδή ακριβώς οι αντιδράσεις των χρηματαγορών βασίζονται εν πολλοίς στη ψυχολογία, όσο περισσότερο πλησιάζει η ημερομηνία της 6ης Μαΐου, τόσο περισσότερο οι αγορές θα δείχνουν νευρικότητα.

«Οι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα και ο 2ος και αποφασιστικός γύρος των γαλλικών προεδρικών αποκτούν τεράστια σημασία, γιατί θα κριθεί η τύχη των προγραμμάτων διάσωσης και επομένως το μέλλον του κοινού νομίσματος» υποστηρίζει ο δημοσιογράφος, ο οποίος υιοθετεί το προεκλογικό επιχείρημα κατά του υποψηφίου των γάλλων σοσιαλιστών, ότι σε περίπτωση νίκης του θα προκληθούν αναταραχές στις αγορές.
dealnews.gr