e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Blackrock: Η βελτίωση των δημόσιων οικονομικών θα πάρει χρόνια

Η ανάκαμψη της ευρωζώνης έχει πολύ δρόμο ακόμη, αλλά θα έρθει εν τέλει, αλλά η ισοτιμία του ευρώ θα πρέπει να υποχωρήσει, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Laurenvce D. Fink, σύμφωνα με συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στη Le Figaro.

«Το ευρώ θα πρέπει να αποδυναμωθεί, πιθανώς στα 1,15 δολάρια, ίσως και στα 1,10 δολάρια», φέρεται να δήλωσε ο Fink. Η βελτίωση των δημόσιων οικονομικών στην ευρωζώνη θα πάρει χρόνια, δήλωσε ο επικεφαλής του μεγαλύτερου οργανισμού παγκοσμίως στη διαχείριση ενεργητικού, αλλά η ΕΚΤ έχει αγοράσει χρόνο για τις κυβερνήσεις της περιοχής, ώστε να βάλουν τα του οίκου των σε τάξη.

Η ισπανική αγορά real-estate θα χρειαστεί 4-6 χρόνια για να ανακάμψει από την κρίση, και οι τιμές των ακινήτων θα υποχωρήσουν περαιτέρω, δήλωσε, επισημαίνοντας ότι η κρίση real-estate στις ΗΠΑ θα χρειαστεί άλλο ένα έτος για να λυθεί.














Σε ό,τι αφορά στη Γαλλία, ο Fink δήλωσε πως η γαλλική οικονομία είναι «ασθενής» και η χώρα πρέπει να μειώσει τις δαπάνες. Η επόμενη γαλλική κυβέρνηση θα έχει ένα χρόνο για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και να βάλει τη χώρα ξανά σε τροχιά.














«Εκτός από αυτό, και εάν δεν γίνει τίποτα, οι πολιτικές της ΕΚΤ δεν θα είναι αρκετές».


dealnews.gr