e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Αλλάζει ριζικά ο Δημόσιος τομέας

Νέες μεγάλες περικοπές στο δημόσιο τομέα θα πρέπει να αναμένονται έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους και στις αρχές του επομένου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η τρόικα θα επιμείνει μέχρι τέλους στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων, σε ό,τι αφορά στις απολύσεις από τον δημόσιο τομέα, καθώς, όπως εκτιμάται , το κονδύλι για τους μισθούς εκεί αλλά και για τις συντάξεις εξακολουθεί να είναι πολύ μεγάλο, σε σχέση με όλη την υπόλοιπη Ευρώπη.

Συν τοις άλλοις, η παρούσα Βουλή, ψήφισε υπέρ αυτών των μέτρων, όταν επρόκειτο να εγκριθεί το δεύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς τη χώρα μας. Όπερ σημαίνει ότι έχει αναλάβει συμβατικές υποχρεώσεις επ αυτού.

Για την ιστορία και όχι μόνο να αναφερθεί ότι τις απολύσεις αυτές θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου.

Η ίδια κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να πάρει και μια άλλη μεγάλη απόφαση: να κινήσει τις διαδικασίες για το κλείσιμο μιας σειράς επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου και στενού δημόσιου τομέα.

Πρόκειται για μια απόφαση η οποία περιμένει να υλοποιηθεί εδώ και πολλούς μήνες, αλλά τώρα φαίνεται πως ήρθε η ώρα.

Το θέμα είναι αν και πως η επόμενη κυβέρνηση θα βάλει την υπογραφή της κάτω από τέτοιες αποφάσεις, έστω κι αν τα ψήφισε στη Βουλή.
dealnews.gr