e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Κουτρουμάνης: Δώσαμε μάχη με την τρόικα για 13ο και 14ο

Ανταπαντώντας σε αυτά που δήλωσε ο Πωλ Τόμσεν στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης τόνισε πως η τρόικα επέμενε στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Συγκεκριμένα ο κ. Κουτρουμάνης, δήλωσε: «Είναι γεγονός ότι η αρχική πρόταση της τρόικας στις συναντήσεις που είχαμε την τελευταία περίοδο, περιελάμβανε τον 13ο και τον 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα και τη μετενέργεια να καταργείται ουσιαστικά.

Το Υπουργείο κατάφερε με διαπραγματεύσεις να διαμορφώσει ένα καλύτερο πεδίο σε σχέση με τις συμβάσεις. Από εκεί και πέρα υπάρχει ένας μήνας που εφαρμόζεται ο νέος νόμος αλλά όχι σε τόσο μεγάλη έκταση.

Έχουμε εκδώσει και απαντούμε στις εγκυκλίους των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων των εργαζομένων. Αυτό που είναι δεδομένο την προκειμένη στιγμή είναι να εφαρμοστεί ο νέος νόμος αλλά και να πειστούν και οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε συμβάσεις προκειμένου να υπάρχει ένα κανονιστικό πλαίσιο».


Για τους ανάπηρους-μαϊμού

Επίσης, αναφερόμενος στα προνοιακά επιδόματα που λάμβαναν πρόσωπα χωρίς να έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, σχολίασε πως: «Εδώ και δύο χρόνια έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια με θετικά αποτελέσματα στην περιστολή δαπανών και στην αποκάλυψη κυκλωμάτων απάτης σε βάρος των ταμείων.

Μέχρι τώρα έχουμε πετύχει το 75% του στόχου και έχουν εξοικονομηθεί περίπου 3,2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και στόχος μας είναι μέχρι τέλους του 2012 να καλύψουμε το συνολικό στόχο που είναι 4,5 δισ. Ευρώ.

Tα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την αποκάλυψη των κυκλωμάτων αυτών είναι η ηλεκτρονική διασύνδεση των ταμείων η απογραφή των δικαιούχων συνταξιούχων και επιδοματούχων και η διασταύρωση των στοιχείων που γίνεται».
dealnews.gr