e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ξέφραγο αμπέλι το ΙΚΑ


Συνεχίζεται το όργιο σπατάλης στο ΙΚΑ, καθώς ανακαλύφθηκαν τεράστιες ποσότητες υγειονομικών υλικών, αξίας εκατομμυρίων ευρώ, που δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ και που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες του ΙΚΑ για χρόνια σε αποθήκη του Ιδρύματος στην πλατεία Θεάτρου.

Παράλληλα, γίνονταν νέες παραγγελίες με τις υπερκοστολογήσεις να αγγίζουν το 1.000%.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Το Έθνος» στην αποθήκη βρέθηκαν:

-8 τόνοι γύψου

-2,5 εκατομμύρια πίεστρα γλώσσας

-6,5 τόνοι βαμβάκι

-6.000 τανάλιες για δόντια


-1 τόνος ελαφρόπετρα


-40.000 κολποσκόπια

-2.000 κουτιά ρητίνες για δόντια



Την ώρα που όλες αυτές οι ποσότητες υλικών ήταν στοιβαγμένες στην αποθήκη της πλατείας Θεάτρου, κάποιοι έκαναν νέες παραγγελίες και πλούτιζαν κλέβοντας το κράτος και τους πολίτες.


Με βάση τα πρώτα στοιχεία της υπόθεσης, που αφορά κυρίως το διάστημα από το 2005 έως το 2010, εμπλέκονται γιατροί, υπάλληλοι του Ταμείου, αλλά και εταιρίες που χορηγούσαν τα υλικά.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ο Ενιαίος Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ζήτησε από τα ασφαλιστικά ταμεία να καταγράψουν αναλυτικά τα υγειονομικά υλικά που έχουν στις αποθήκες τους.

Για το θέμα διεξάγεται ΕΔΕ και μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένονται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

«Το φαγοπότι και το πάρτι τελείωσαν» διεμήνυσε από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης, εκφράζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει τέλος σε αυτά τα φαινόμενα.

Μετά τις μαϊμού συντάξεις και τους υπαλλήλους που εξαπατούσαν και έδιναν τσάμπα και βερεσέ, το θέμα με τα αναξιοποίητα υλικά είναι το κερασάκι στην τούρτα, την ώρα που οι ασφαλισμένοι υποφέρουν και δεν μπορούν να αγοράσουν ακόμα και τα φάρμακά τους.
dealnews.gr