e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Στο Eurogroup η επόμενη "μάχη" για το νέο μνημόνιο

Στις Βρυξέλλες μεταφέρεται πλέον η "μάχη" για τη διάσωση της Ελλάδας, καθώς στις επτά το απόγευμα συναντώνται οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, οι οποίοι αναμένεται να ασκήσουν έντονες πιέσεις για την υιοθέτηση του νέου μνημονίου, προκειμένου να αποφευχθεί μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας.

Ενδεικτική του κλίματος είναι η δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκουίντος, ο οποίος ανέφερε στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero: "Ελπίζω να προκύψει συμφωνία απόψε. Αυτό που βλέπω είναι ότι στην ατζέντα βρίσκεται ένα ελληνικό δράμα".

Και πρόσθεσε: "Αν δεν υπάρξει συμφωνία και προκύψει άτακτη χρεοκοπία στην Ελλάδα τότε ανοίγει ένα νέο αχαρτογράφητο μονοπάτι που μπορεί να έχει ανάλογες συνέπειες στην Πορτογαλία κάτι το οποίο δεν θα είναι σίγουρα καλό για την Ιταλία ή την Ισπανία".

Ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, έχοντας στις βαλίτσες του μια συμφωνία των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου σε όλα τα σημεία του προγράμματος, εκτός από το θέμα των συντάξεων, στο οποίο σημειώθηκε εμπλοκή και παραμένει σε εκκρεμότητα λόγω της διαφωνίας Παπανδρέου-Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς διαφώνησε κάθετα με την περικοπή των επικουρικών συντάξεων από ένα πλαφόν 300 ευρώ και κάτω, με την τρόικα να υποστηρίζει ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να ανοίξει θέμα κύριων συντάξεων, ενδεχόμενο που βρήκε αντίθετο τον Γ. Παπανδρέου.
nooz.gr