e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Λοβέρδος: Αλλαγή ηγεσίας εντός ημερών


Τις κρίσιμες τούτες ώρες που βιώνει η χώρα, με τους Ευρωπαίους δανειστές να χώνουν ολοένα και πιο βαθιά το μαχαίρι στο «κόκαλο» της ελληνικής κοινωνίας, στο ΠΑΣΟΚ ακόμη προσπαθούν να βρουν διέξοδο στο ζήτημα της ηγεσίας του Κινήματος. Από τις μέχρι τώρα ενδείξεις, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν φαίνεται διατεθειμένος να διευκολύνει τις εξελίξεις με μια γενναία «έξοδό» του από το «κάστρο» της ηγεσίας, παρά την ευρύτατη δυσφορία που η επιμονή του δημιουργεί.

Αν και έχει οριστεί η 18η Μαρτίου ως μέρα εσωκομματικών εκλογών, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,δεν έχει αντίρρηση ως προς την επιτάχυνση των διαδικασιών, αλλά επιμένει στην ανάδειξη του νέου ηγέτη από την λαϊκή βάση του κόμματος, με στήσιμο κάλπης σε όλες τις ανά την Ελλάδα οργανώσεις. Και ο αντίλογος σε αυτόν τον παραλογισμό είναι ασθενής, καθώς οι διεκδικητές της προεδρίας δεν θέτουν ευθαρσώς τις αντιρρήσεις τους για να μην κατηγορηθούν ότι δεν επιθυμούν την έκφραση της πλατιάς λαϊκής βούλησης.

Ωστόσο, εξ αντικειμένου, μια τέτοια κοστοβόρα διαδικασία είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί, δεδομένου ότι το κομματικό ταμείο αδυνατεί να την χρηματοδοτήσει. Αρκεί να ληφθεί υπόψη ότι οι περίπου 250 υπάλληλοι του ΠΑΣΟΚ παραμένουν απλήρωτοι επί τέσσερις μήνες!

Ήδη ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη Τύπου, πασρουσίασε την ιδεολογική πλατφόρμα για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ, απαιτώντας αλλαγή εντός των επομένων ημερών -όχι εβδομάδων! Η δήλωση αποκτά ιδιαίτερο νόημα καθώς διατυπώνεται λίγες ώρες πριν από την σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, όπου θα επιχειρηθεί μια συνολική ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα που αφορούν στην συνέχιση της χρηματοδότησης από τους Ευρωπαίους εταίρους, αλλά κυρίως θα απασχολήσουν τα θέματα των διαγραφών των βουλευτών που καταψήφισαν το νέο Μνημόνιο και των διαδικασιών της διαδοχής.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, τα κυβερνητικά στελέχη Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Ραγκούσης, Μιχάλης Τιμοσίδης, Κώστας Σπηλιόπουλος, Μάρκος Μπόλαρης και Πάρις Κουκουλόπουλος, καθώς και οι βουλευτές Δημήτρης Κρεμαστινός, Χρήστος Αηδόνης, Νάντια Γιαννακοπούλου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Θανάσης Οικονόμου, Γιώργος Ντόλιος, Ηλίας Μόσιαλος και Θεοδώρα Τζάκρη.
dealnews.gr