e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Μπαρόζο:Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη στην ελληνική οικονομία

Ένας κούκος δεν πρόκειται να φέρει την άνοιξη στην ελληνική οικονομία, γεγονός που επιβεβαίωσε ο κ. Μπαρόζο ο οποίος επεσήμανε με έμφαση ότι ένας επίτροπος για θέματα Ελλάδας δε λύνει το πρόβλημα, αντιθέτως η ίδια η Ελλάδα πρέπει να κινηθεί δυναμικά.

Ο Ζ. Μ. Μπαρόζο υπενθύμισε ότι στην Ελλάδα δεν εφαρμόζεται απλώς ένα δημοσιονομικό πρόγραμμα αλλά και ένα πολύ ισχυρό, φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.


Στέρεες βάσεις

Αναφερόμενος στο αντικείμενο της αυριανής Συνόδου που είναι η ανάπτυξη ο κ. Μπαρόζο ζήτησε στέρεες βάσεις. Συγκεκριμένα είπε «όσο το δυνατό πιο στέρεες δεσμεύσεις από τις κυβερνήσεις ότι θα υλοποιήσουν την ήδη συμφωνημένη αναπτυξιακή στρατηγική αναλαμβάνοντας την πατρότητα των μεταρρυθμίσεων σε συνεννόηση με τους κοινωνικούς εταίρους, τις επιχειρήσεις και την τοπική αυτοδιοίκηση».

Οι προτεραιότητες που θα τεθούν είναι η μείωση της ανεργίας των νέων και η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

«Τα κράτη μέλη έχουν προθεσμία μέχρι τον Απρίλιο για να δημιουργήσουν αξιόπιστα σχέδια απασχόλησης", είπε ο Ζοζέ Μανουήλ Μπαρόζο.


Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν έχουν αρχίσει σταδιακά και εμφανίζονται οι συνθήκες για να μιλάμε για επιστροφή στην ανάπτυξη στο δεύτερο μισό του έτους.

Αύριο στη Σύνοδο Κορυφής θα συζητηθούν οι εθνικά προσαρμοσμένες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις που απευθύνει η Κομισιόν στα κράτη μέλη, στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης για θέματα ανάπτυξης.
dealnews.gr