e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ανεφάρμοστο το πρόγραμμα σίτισης μαθητών


Στον αέρα βρίσκεται το πρόγραμμα σίτισης των μαθητών το οποίο είχε εξαγγείλει το υπουργείο Παιδείας με στόχο να βοηθήσει παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης.

Όπως κατήγγειλε με δηλώσεις του στον Σκάι ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Αχαρνών, δεν υπάρχει η σχετική ενημέρωση και σε πολλά σχολεία που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, τη λύση προσπαθούν να δώσουν οι σύλλογοι γονέων, ιδιωτικές επιχειρήσεις και οι καθηγητές και δάσκαλοι. Ανέφερε επίσης, ότι υπάρχει πρόταση από ιδιωτικό φορέα να παρέχει τροφή και ένδυση σε παιδιά ορισμένων σχολείων της περιοχής, αλλά και αυτό έχει «κολλήσει» στο υπουργείο.

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφορμή τις παραπάνω καταγγελίες, και ερωτηθείσα σχετικά, παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την έναρξη του προγράμματος, ενώ καθορίζονται ορισμένες τεχνικές λεπτομέρειες.

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο βουλευτής της ΝΔ και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε λόγο για αναξιοπιστία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την πρόθεσή του να φέρει το θέμα στη Βουλή.
dealnews.gr