e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Σε ιδιώτες η είσπραξη οφειλών στο Δημόσιο

Στα χέρια εισπρακτικών εταιρειών, ελεγκτικών οίκων και νομικών γραφείων, εναποθέτει η κυβέρνηση τις ελπίδες της για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, προσδοκώντας αύξηση των εσόδων και ανάσα στα δημοσιονομικά.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου και εγκρίθηκαν οι σχετικές διατάξεις, οι οποίες θα περιληφθούν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα έρθει προς επικύρωση στη Βουλή, από τις αρχές του νέου έτους.

Σημειώνεται ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα αμείβονται με προμήθεια έναντι των ποσών που θα συλλέγουν για τα ταμεία του Δημοσίου.

Η είσπραξη των χρεών θα παραμείνει στην αρμοδιότητα των εφοριών, ωστόσο οι εισπρακτικές επιχειρήσεις θα αναλάβουν να εντοπίσουν τους οφειλέτες και τα περιουσιακά τους στοιχεία προκειμένου να τους οδηγήσουν στα τα ταμεία των ΔΟΥ.

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ανέρχονται σε περίπου 41 δισ. ευρώ.

Η απόφαση για παραχώρηση της δράσης αυτής σε εισπρακτικές εταιρείες είχε προαναγγελθεί από τον υπουργό Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλο, πριν από δύο εβδομάδες.



Ο ίδιος είχε τονίσει ότι σύντομα ολοκληρώνεται η διαδικασία επιλογής νομικών και λογιστικών συμβούλων για να διαχειριστούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

"Οργανώνουμε τη συνεργασία μας με τις μεγάλες εισπρακτικές εταιρείες οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών και τραπεζικών χρεών", συμπλήρωσε.
nooz.gr