e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Σε αναζήτηση της μεγάλης... ανατροπής στο θρίλερ των δεσμεύσεων

Kαμία υποχώρηση στην απαίτηση της να υπογραφεί η δεσμευτική επιστολή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου από το σύνολο των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, δεν είναι διατεθειμένη να κάνει η ΕΕ.

Το μήνυμα είναι σαφές, εστάλη προσωπικά, χθες, στο πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε στις Βρυξέλλες κι αυτός με τη σειρά του, μέσω συνεντεύξεων που παραχώρησε ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δίκτυα, φρόντισε να το μεταβιβάσει στην Αθήνα.

Η κατάσταση πλέον είναι οριακή, με τον κ. Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο, να αρνείται να βάλει την υπογραφή του στο σχετικό κείμενο και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Βόλφαγκ Σόιμπλε να διαμηνύει με τη σειρά του ότι αν δεν το κάνει τότε τα χρήματα από την 6η δόση της βοήθειας προς την Ελλάδα δεν πρόκειται να φτάσουν ποτέ στη χώρα μας.

Η κατάσταση διαγράφεται οριακή πλέον για τη χώρα μας και αν δεν γίνει κάτι για να ανατραπεί αυτή η εικόνα, τότε είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να «βγει» ο Ιανουάριος. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι μισθοί και συντάξεις για τον Δεκέμβριο είναι διασφαλισμένοι, όπως και μια ομολογιακή λήξη, ύψους 3 δισ. ευρώ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο μήνα.

Το θέμα όμως τι γίνεται από εκεί και πέρα, αν και δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι στο τέλος θα επικρατήσει η σωφροσύνη και όλα θα διευθετηθούν. Μόνο που το έργο, αργά αλλά σταθερά, εξελίσσεται σε θρίλερ.
dealnews.gr