e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Με αλλαγές στην επιστολή "πείθονται" οι Ευρωπαίοι


Συνεχίζεται το θρίλερ με την εκταμίευση της έκτης δόσης του δανείου προς τη χώρα μας, καθώς η χθεσινή επιστολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, προς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται πως δεν κατάφερε να πείσει τις Βρυξέλλες για τις δεσμεύσεις που προτίθεται να λάβει η χώρα μας.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών, η επιστολή του κ. Σαμαρά προς το ΕΛΚ, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα, εάν υποστεί τροποποιήσεις τόσο ως προς το περιεχόμενο όσο και ως προς τους αποδέκτες της, ενδεχομένως να καλύψει τα αιτήματα των ευρωπαίων.


Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα αυτό που ζητείται πλέον από τον κ. Σαμαρά, προκειμένου να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης, είναι να καταστήσει σαφές ότι οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει αφορούν και την μετά Παπαδήμου εποχή, δηλαδή και μετά τις εκλογές.

Πέραν αυτού, ο πρόεδρος της ΝΔ θα πρέπει να απευθύνει την επιστολή του στον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σημειώνεται ότι στην επιστολή του ο κ. Σαμαράς αποφεύγει να δεσμευθεί ρητά για την υλοποίηση της νέας δανειακής σύμβασης έως το 2015. Ο Πρόεδρος της ΝΔ σημειώνει μάλιστα ότι μετά την «μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου», θα πρέπει να «τροποποιηθούν συγκεκριμένες πολιτικές», προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του προγράμματος.
dealnews.gr