e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

"Περαίωση" και στα αυθαίρετα

Με πιλότο τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους το υπουργείο Περιβάλλοντος προχωρεί στην "τακτοποίηση" και των αυθαιρέτων, προσδοκώντας έσοδα 1 δισ. ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτήσουν το Πράσινο Ταμείο. Το σχέδιο θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο εντός των 15 επομένων ημερών.Η ρύθμιση για τα αυθαίρετα, όπως είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Παπαξωνσταντίνου, "θα είναι πολύ κοντά στη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, δεν θα καλύπτει τα αυθαίρετα σε αιγιαλό, παραλία, δάση και προστατευόμενες περιοχές, ενώ θα προβλέπει σημαντική μείωση των προστίμων και αναθεώρηση της διαδικασίας κατεδάφισης καθώς με το σημερινό πλαίσιο είναι δύσκολο να γίνουν κατεδαφίσεις".


Με την καταβολή ενός προστίμου τα αυθαίρετα θα εξαιρούνται απο την κατεδάφιση για 30-40 χρόνια και θα αποκτούν δικαίωμα μεταβίβασης.Το αυθαίρετο, πλέον, δεν θα υπόκειται σε αναδρομικούς ελέγχους από το ΙΚΑ. Υψηλά πρόστιμα προβλέπονται για όσους δεν προχωρήσουν σε αυτή την "περαίωση", ενώ υπάρχει και η απειλή κατεδάφισης του ακινήτου.

Το ύψος του προστίμου


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόστιμα θα είναι σημαντικά μειωμένα (από 50% έως 80% σε σχεση με τα σημερινά που δεν εισπράττονται) και θα υπολογίζονται με βάση την αντικειμενική αξία, τη χρήση και την παλαιότητα του ακινήτου.
nooz.gr