e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Κατοικίδια: κανούν καλό στην υγεία

Αν πραγματικά αγαπάτε τα ζώα και ανήκετε στην υπεύθυνη εκείνη μερίδα ανθρώπων που τα μεγαλώνει και τα φροντίζει επιμελώς, τότε μάθετε ότι το να έχετε κατοικίδια βοηθάει και στην υγεία σας.

• Μειώνει το άγχος: Σε μια μελέτη του 2002 στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Μπάφαλο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όταν οι άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια αγχωτική κατάσταση, την αντιμετωπίζουν πιο ήρεμα όταν κοντά τους έχουν το κατοικίδιό τους, παρά κάποιο μέλος της οικογένειάς τους.

• Ρίχνει την πίεση: μπορεί καθημερινά να αντιμετωπίζουμε έντονες καταστάσεις, αλλά το να γνωρίζουμε ότι θα έχουμε αμέριστη αγάπη από το κατοικίδιό μας μας βοηθά στο να αντιμετωπίσουμε πιο χαλαρά κάτι έντονο. Έτσι πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι το να έχει κανείς κατοικίδιο μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, ιδιαίτερα στους ασθενείς υψηλού κινδύνου.

• Βοηθάει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών: Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε σπίτια με κατοικίδια ζώα επωφελούνται με μυριάδες τρόπους, ιδίως στην συναισθηματική τους ανάπτυξη. Μαθαίνουν να εκφράζονται πιο σωστά και πιπο ανοιχτά. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι ένα αυτιστικό παιδί που έχει σκύλο, δείχνει μεγαλύτερα σημάδια καλυτέρευσης από ένα αυτιστικό παιδί χωρίς κατοικίδιο.
nooz.gr