e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Γ.Παπακωνσταντίνου: Με την επιστροφή στην ανάπτυξη θα αποφύγουμε την αναδιάρθρωση

Κατά της αναδιάρθρωσης χρέους η κυβέρνηση


Μήνυμα αισιοδοξίας σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία επιχείρησε να δώσει σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, σε διεθνές οικονομικό σύνέδριο τονίζοντας ότι με την επιστροφή στην ανάπτυξη η Ελλάδα θα αποφύγει το ενδεχόμενο να αναγκαστεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους.




«Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μια θέση με την οποία η κυβέρνηση δεν συντάσσεται», ξεκαθάρισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Τόνισε επίσης ότι «η ανάκαμψη έχει αρχίσει με δειλά βήματα», ενώ σημείωσε ότι το τέταρτο τρίμηνο του 2010 ήταν το χειρότερο για την ανάπτυξη.


«Μπορούμε να δημιουργήσουμε δουλειές και επενδύσεις, και δεν αλλάζουμε πορεία», είπε ο υπουργός, επισημαίνοντας ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και θα καταστήσουν βιώσιμη την εξυπηρέτηση του χρέους.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ακόμα ότι οι εξαγωγές ανακάμπτουν και επανέλαβε την πρόβλεψη του ότι η οικονομία θα εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης στο τελευταίο τρίμηνο του 2011.


Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται θα «οδηγήσουν στην ανάπτυξη ώστε να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση», σημείωσε.

Η κυβέρνηση δεν συμφωνεί την αναδιάρθρωση του χρέους, τόνισε και είπε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα στον προϋπολογισμό.


ta nea