e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Πρώτες εκτιμήσεις βουλευτών για το πόρισμα Siemens

Διαφορετικές εκτιμήσεις για τις προοπτικές διαλεύκανσης της υπόθεσης Siemens διατυπώνουν μέλη της ομώνυμης εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της και λίγο πριν κατατεθεί επισήμως το πόρισμα στην ολομέλεια του κοινοβουλίου. Ο Παντελής Οικονόμου, ο οποίος κατέθεσε διαφοροποιημένο πόρισμα, υπογράμμισε:



«Υπάρχουν αποδείξεις για πρόσωπα, αλλά όχι για κόμματα. Εμείς δεν ζητάμε παραπομπή προσώπων, αλλά να αποφανθεί η Βουλή για ποια χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση (...). Συστήθηκε συμμορία με το λογότυπο της Siemens που εξελίχθηκε σε έγκλημα και σε αυτό συμπίπτουμε όλα τα κόμματα».

Ο βουλευτής της ΝΔ Γρηγόρης Αποστολάκος τόνισε, απαντώντας και στην κριτική ότι θα υπάρξει "κουκούλωμα", πως «τώρα ξεκινά η υπόθεση» και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο. Σας λέω κάτι και κρατήστε το: Η ιστορία με τη Siemens δεν τελείωσε. Αυτό που τελείωσε ήταν μία πολύμηνη διαδικασία ανθρώπων που συνέλεξαν πολύτιμο υλικό. Αυτή είναι η αφετηρία για την πλήρη διαλεύκανση».

Ο συντονιστής της ΝΔ στην επιτροπή Κώστας Τζαβάρας ζήτησε να παραιτηθούν από το δικαίωμα της παραγραφής όσοι το απολαμβάνουν, σημειώνοντας: «Έχοντας υπόψη μας τη μεγάλη καθυστέρηση και αναποτελεσματικότητα της Δικαιοσύνης, θεωρώ ότι ήταν λάθος που η πολιτεία δεν ασχολήθηκε νωρίτερα με το θέμα (...) Καλώ όλους όσοι καλύπτονται πίσω από την παραγραφή, αρχίζοντας από τον κ. Σημίτη, να παραιτηθούν από το δικαίωμα της παραγραφής».


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, φάνηκε απαισιοδόξος για την κατάληξη της υπόθεσης: «Το μεγαλύτερο μέρος της αλήθειας δεν πέρασε από την επιτροπή. Λεφτά που πήγαν σε βαλίτσες και σουίτες δεν βρέθηκαν (...). Μίζες δόθηκαν και στα ταμεία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για χρόνια, κάτι που καταγράφεται σε όλα τα κατηγορητήρια του Μονάχου. Οι ηγεσίες των κομμάτων δεν το παραδέχονται, ούτε καν δεσμεύτηκαν να το ψάξουν (...) Εκτιμώ ότι η Siemens θα εξελιχθεί σε Βατοπέδι Νο2. Χρειάζονται αστικές αγωγές εναντίον κομμάτων και προσώπων ώστε να επιστραφούν τα κλεμμένα».


dealnews.gr