e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Στα σπάργανα αποτεφρωτήριο στην Αθήνα

«Ο δήμος Αθηναίων εξετάζει λύσεις για τη δημιουργία Αποτεφρωτηρίου σε διαδημοτική συνεργασία με δήμους της Αττικής, οι οποίοι διαθέτουν ελεύθερους χώρους», αναφέρει σε έγγραφό του ο γενικός γραμματέας του δήμου Αθηναίων Θεόδωρος Λιβάνιος, επισημαίνοντας ότι το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο είχε εγκρίνει ομόφωνα τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών και οστών στην περιοχή Σχιστού, σε χώρο παραχωρούμενο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ζητούσε την επίσπευση της έκδοσης αντίστοιχης Κοινής Υπουργικής Απόφασης και του απαιτούμενου Προεδρικού Διατάγματος για τη χωροθέτηση του χώρου, λόγω ότι είναι χαρακτηρισμένος ως ζώνη Α΄ προστασίας πρασίνου.

Επιπρόσθετα, επισημαίνει ο κ. Λιβάνιος, είχε εγκρίνει κατά πλειοψηφία τη δημιουργία Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών και οστών στο Γ΄ Κοιμητήριο του Δήμου Αθηναίων που βρίσκεται στη Νίκαια αλλά και αυτή η απόφαση συναντά προβλήματα στην υλοποίησή της.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, που είχε ζητήσει να ενημερωθεί γιατί καθυστερεί η χωροθέτηση αποτεφρωτηρίου και ποιες είναι οι προτεινόμενες περιοχές.

Στον βουλευτή απάντησε εγγράφως και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος επισημαίνει εφόσον υποβληθούν συγκεκριμένες προτάσεις από ενδιαφερόμενους δήμους για τη χωροθέτηση κέντρων αποτέφρωσης νεκρών, θα εξεταστούν από τα συναρμόδια υπουργεία και στον βαθμό που πληρούνται οι προϋποθέσεις, νομικές, περιβαλλοντικές και άλλες, θα εκδοθούν και τα σχετικά προεδρικά διατάγματα.
nooz.gr