e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Αναδίπλωση Γιλμάζ για τους εμπρησμούς ελληνικών δασών

Παίρνει πίσω τα όσα είπε σε συνέντευξή του σχετικά με τους εμπρησμούς σε ελληνικά δάση από Τούρκους πράκτορες, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ. Ισχυριζόμενος ότι έγινε διαστρέβλωση των δηλώσεών του, ο κ. Γιλμάζ επισημαίνει πλέον ότι μιλούσε για εμπρησμούς δασών στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Μεσούτ Γιλμάζ υποστήριξε ότι υπήρξε παρανόηση των δηλώσεών του. «Το άρθρο (σ.σ. της εφημερίδας «Birgun») είναι εντελώς διαστρεβλωμένο», δήλωσε ο ίδιος σε δημοσιογράφους στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης «Ατατούρκ», λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ. «Έχω κάνει ήδη την απαραίτητη δήλωση στο πρακτορείο Anadolu, το πρωί. Νομίζω ότι οι Έλληνες φίλοι μας βιάστηκαν να αντιδράσουν», παρατήρησε.

Όπως υποστήριξε ο κ. Γιλμάζ, στις επίμαχες δηλώσεις του εννοούσε τις δασικές πυρκαγιές στην Τουρκία και ότι υπήρχαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μεγάλες πυρκαγιές στην Τουρκία στις αρχές της δεκαετίες του '90, συνδέονταν με τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

«Είπα ότι θα ήταν λάθος για τις σχέσεις μας με την Ελλάδα να δημοσιευθούν οι κατηγορίες αυτές προτού αποδειχθούν, και γι αυτό πρέπει να επαναξιολογηθούν σε κρατικό επίπεδο», ισχυρίστηκε, σημειώνοντας πως «δυστυχώς, το ζήτημα διαστρεβλώθηκε πλήρως για λόγους εντυπωσιασμού». «Το θέμα», πρόσθεσε, «δεν αφορούσε τα δάση στην Ελλάδα, αλλά τα δάση στην Τουρκία».
dealnews.gr