e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Πιέζει για ισχυρή συμφωνία ο Γιούνκερ

Καθώς τα περιθώρια για τη λήψη αποφάσεων κατά την σημερινή Σύνοδο Κορυφής στενεύουν επικίνδυνα, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ άσκησε σήμερα νέες πιέσεις για την επίτευξη μίας οριστικής συμφωνίας στην ΕΕ εκφράζοντας την ελπίδ ότι η Βρετανία δεν θα σταθεί εμπόδιο σε κάτι τέτοιο.

«Πρέπει να υπάρξει συμφωνία» δήλωσε ο κ. Γιούνκερ μιλώντας σε γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό σύμφωνα με το Reuters. «Χρειαζόμαστε μια ισχυρή συμφωνία. Θα ήθελα μια συμφωνία επί της συνθήκης η οποία θα δεσμεύει τα 27 κράτη (μέλη της ΕΕ), αλλά αν υπάρξουν χώρες μεταξύ των 27 που είναι απρόθυμες να συμφωνήσουν με εμάς... θα το κάνουμε με τις 17 (χώρες μέλη της ευρωζώνης)», τόνισε ο κ. Γιούνκερ.

Ο κ. Γιούνκερ διαβεβαίωσε παράλληλα ότι το ευρώ δεν απειλείται, ενώ αναφορικά με τη Βρετανία, ξεκαθάρισε ότι δεν θα πρέπει να της επιτραπεί να σταθεί εμπόδιο στην αλλαγή της ευρωπαϊκής συνθήκης και στη λήψη άλλων μέτρων κατά της κρίσης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα πως η Βρετανία δεν θα απορρίψει ολόκληρες σελίδες της συμφωνίας και θα κάνει ό,τι πρέπει να κάνουν και οι υπόλοιπες χώρες.
dealnews.gr