e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

"Προβάδισμα Λοβέρδου για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ"

Προβάδισμα του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου στην κούρσα για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ καταδεικνύει δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα "Το Ποντίκι", σύμφωνα με την οποία μάλιστα ένας στους δύο ψηφοφόρους του κόμματος θεωρεί μεγάλη ή αρκετά μεγάλη την πιθανότητα διάσπασης του Κινήματος στο άμεσο μέλλον.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα "ποιος είναι καταλληλότερος να ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εκλογές", σε περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Α. Λοβέρδος συγκεντρώνει 20%, ο Ευάγγελος Βενιζέλος 16%, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 7%, η Άννα Διαμαντοπούλου 4%, ο Γιάννης Ραγκούσης 3% και ο Χρήστος Παπουτσής 1%.

Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λοβέρδος συγκεντρώνει 25%, ο κ. Βενιζέλος 22%, ο κ. Χρυσοχοΐδης 6%, η κ. Διαμαντοπούλου 5%, ο κ. Ραγκούσης 4% και ο κ. Παπουτσής 2%. Άλλον υποψήφιο επιλέγει το 20%.

Επιπλέον, το 49% των ερωτηθέντων επιθυμεί άλλο πρόεδρο και υποψήφιο για τις επόμενες εκλογές, έναντι 13% που επιθυμεί τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ ένα 12% επιθυμεί Γιώργο Παπανδρέου πρόεδρο και άλλον πρωθυπουργό.

Παράλληλα, το 50% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρεί μεγάλη ή αρκετά μεγάλη την πιθανότητα διάσπασης του Κινήματος στο άμεσο μέλλον.

Επίσης, το 36% των ψηφοφόρων θεωρεί ότι το πιο σοβαρό και επείγον ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσει το Κίνημα είναι η πολιτική που ακολούθησε την τελευταία διετία, ενώ το 58% εκτιμά ότι συνολική είναι η ευθύνη (πρόεδρος, στελέχη, υπουργοί) για την πορεία της χώρας την τελευταία διετία.

Η πανελλαδική έρευνα έγινε τηλεφωνικά το διάστημα 6-7 Δεκεμβρίου 2011 σε δείγμα 1.059 ατόμων άνω των 18 ετών.
nooz.gr