e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Κακούργημα τα χρέη προς το Δημόσιο

Σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου η κυβέρνηση, με ένα νέο «όπλο» κατά της φοροδιαφυγής, που δεν είναι άλλο από τη δίωξη σε βαθμό κακουργήματος όσων έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει τη «διαρροή» εσόδων από τους φοροδιαφεύγοντες, η κυβέρνηση θα προχωρήσει παράλληλα και σε αλλαγές στον Πτωχευτικό Κώδικα.

Οι ρυθμίσεις που προωθούνται θα προβλέπουν ότι ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο άνω των 150.000 ευρώ θα αποτελούν κακούργημα και όχι πλημμέλημα.

Το πλημμέλημα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τριών έως πέντε ετών και οι ποινές αυτές στην πράξη έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα και ως εκ τούτου, οι φοροφυγάδες αφήνονται ελεύθεροι.

Εξαίρεση αποτελούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από ΦΠΑ άνω των 70.000 ευρώ, που ήδη είναι κακούργημα, το οποίο όμως ακυρώνεται πρακτικά αν ο φορολογούμενος έχει προλάβει να υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.


Πολλοί επιχειρηματίες μάλιστα εκτιμάται ότι προσέφυγαν στο άρθρο 99 όχι για να διασώσουν τις εταιρίες τους, αλλά για να αποφύγουν τη δίωξη από τους πιστωτές, μεταξύ των οποίων και το Δημόσιο.
dealnews.gr