e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ανοιχτό το ενδεχόμενο εξαιρέσεων στο τέλος ακινήτων

Μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί αναφορικά με την καταβολή του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ - που συνεπάγεται διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση μη εξόφλησης του λογαριασμού -, το υπουργείο Οικονομικών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν διευκολύνσεις σε ευπαθείς ομάδες.

Σχετικό αίτημα έχουν υποβάλει εκπρόσωποι ενώσεων και δημάρχων, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, διεμήνυσε από τη Βουλή: "Όπου μπορούμε να απαλύνουμε καταστάσεις, να άρουμε αδικίες και να στηρίξουμε τη συνοχή της κοινωνίας, να μην αμφιβάλετε καθόλου ότι θα το κάνουμε".

Υπενθυμίζεται ότι 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ζήτησαν - με επιστολή τους - να υπάρξει εξαίρεση από το ειδικό τέλος ακινήτων για ορισμένες κατηγορίες σπιτιών και εισοδημάτων.


Να σημειωθεί ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, με προσωρινή διαταγή του, απαγόρευσε στη ΔΕΗ να προβεί σε διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μια οικογένεια, μέχρι τη συζήτηση αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε, υποστηρίζοντας ότι το έκτακτο τέλος ακινήτων ήταν λανθασμένα υπέρογκο.
nooz.gr