e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Μισθοί και συντάξεις «κρέμονται» από μια…υπογραφή


Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο της υπόθεσης, την πίεση που ασκείται τις τελευταίες ώρες στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να υπογράψει την περίφημη δεσμευτική επιστολή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου και την αντίσταση που προβάλει.

Οι πληροφορίες ωστόσο επιμένουν ότι στην περίπτωση που ο κ. Αντώνης Σαμαράς επιμείνει στην άρνηση του, τότε το ενδεχόμενο της εκτμαίευσης της 6ης δόσης από το πρώτο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας, απομακρύνεται οριστικά. Με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται ως προς την αποπληρωμή ανελαστικών υποχρεώσεων του ελληνικού δημοσίου, μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα. Αυτή τη στιγμή, τα ρευστά διαθέσιμα του κράτους έχουν πέσει κάτω από τα 600 εκατ ευρώ κι αν δεν μεσολαβούσαν οι δύο εκδόσεις εντόκων γραμματίων, που έγιναν μέσα στο Νοέμβριο, θα ετίθετο εν αμφιβόλλω ακόμα και η πληρωμή των μισθών και των συντάξεων του Δεκεμβρίου.














Γι αυτό και η ανάγκη να βρεθεί μια λύση στο θέμα της επιστολής, καθίσταται κάτι παραπάνω από επιτακτική αυτή τη στιγμή. Το κακό είναι πως τόσο η μια πλευρά (ΝΔ) όσο και η άλλη (Βρυξέλλες), αντί να ρίχνουν γέφυρες το τελευταίο διάστημα, τις κόβουν, απομακρύνοντας ακόμα περισσότερο το ενδεχόμενο εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης. Και κάπως έτσι, το θρίλερ για το τι θα γίνει με το συγκεκριμένο ζήτημα αρχίζει να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις...

dealnews.gr