e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Η ατζέντα του νέου Πρωθυπουργού

Το «σίριαλ» του νέου Πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης έλαβε τέλος σήμερα αλλά τώρα αρχίζει ο αγώνας δρόμου για τη νέα κυβέρνηση.

Υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες από την προηγούμενη κυβέρνηση τις οποίες πρέπει να «τρέξει» ο νέος πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος και το οικονομικό του επιτελείο. Οι ίδιοι θα έρθουν αντιμέτωποι με μεγάλες και ταυτόχρονα ανελαστικές υποχρεώσεις.

Η πρώτη απ' αυτές θα είναι να κυρώσουν στη Βουλή τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και να ξεκινήσουν άμεσα την εφαρμογή του.

Αμέσως μετά θα πρέπει να προωθήσουν τις διαδικασίες για το PSI Plus, το οποίο έχει καθυστερήσει ήδη σημαντικά, αφού στο σύνολο τους οι ομολογιούχοι ανέμεναν την πολιτική λύση στην Ελλάδα για να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Σχεδόν ταυτόχρονα, θα πρέπει να συνταχθεί ο προϋπολογισμός του 2012, ο οποίος θα είναι από τους σκληρότερους των τελευταίων 10ετιών, ενώ παράλληλα θα πρέπει να πιεσθεί η κοινοτική γραφειοκρατία για να ανάψει άμεσα το πράσινο φως της εκταμίευσης της 6ης δόσης.

Κατ' αυτόν τον τρόπο θα διασφαλισθεί μια «ένεση» ρευστότητας, της τάξης των 5,5 δισ.ευρώ. Τα υπόλοιπα 2,5 δισ.ευρώ θα αργήσουν να έρθουν αφού από το ΔΝΤ διαμηνύουν ότι «η Ευρώπη έχει λεφτά, ας λύσει τα προβλήματα της μόνη της...».
dealnews.gr