e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Διαψεύδει τα περί κεφαλαιακής ενίσχυσης τραπεζών η Κομισιόν


Στη διάψευση των δημοσιευμάτων περί ύπαρξης σχεδίου κεφαλαιακής ενίσχυσης ευρωπαϊκών τραπεζών προχώρησε η Κομισιόν. «Δεν υπάρχει μεγάλο ευρωπαϊκό σχέδιο για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών στην Ευρώπη», τονίζει η Κομισιόν, με τον εκπρόσωπό της Ολιβιέ Μπεϊγί να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν ήδη ενισχυθεί με κεφάλαια ύψους 420 δισ. ευρώ και είναι σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι πριν από τρία χρόνια.



Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα των Financial Times, ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται να επιταχύνουν τα σχέδια για την κεφαλαιακή ενίσχυση 16 ευρωπαϊκών τραπεζών, οι οποίες πέρασαν οριακά τα πανευρωπαϊκά τεστ αντοχής του Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον κ. Μπεϊγί κάθε τράπεζα θα πρέπει να εκπονήσει ένα σχέδιο εάν θέλει να ενισχυθεί κεφαλαιακά, καθώς και ότι εξαρτάται από τα κράτη-μέλη να αξιολογήσουν τα σχέδια αυτά και να αποφασίσουν εάν χρειάζεται η συμβολή των αγορών ή των κυβερνήσεων.

Έως τον Οκτώβριο, οι τράπεζες θα πρέπει να ενημερώσουν τις τραπεζικές εποπτικές αρχές της χώρας τους για τα μέτρα που θα λάβουν για την ενίσχυσή τους.

Η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, ΕΒΑ, θα αξιολογήσει αυτά τα μέτρα και θα παρακολουθήσει την εφαρμογή τους, η οποία θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Απριλίου του 2012, και θα δημοσιεύσει την έκθεσή της για τα αποτελέσματα.
dealnews.gr