e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος: Δεν υπάρχει συντεταγμένη χρεωκοπία


Διέψευσε κατηγορηματικά για ακόμη μια φορά ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τα ξένα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ελληνική συντεταγμένης χρεωκοπίας.


Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι «αυτά τα δημοσιεύματα χρησιμοποιούνται στη συνέχεια ως υλικό για να ανακυκλωθεί η συζήτηση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τροφοδοτούν σχόλια πολιτικών, δημοσιογραφικών και ακαδημαϊκών κύκλων, που δεν εκφράζουν ούτε την ευρωζώνη, ούτε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο».

Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά, ότι στην (χωρίς την παρουσία τρίτων) συνάντησή του στην Ουάσιγκτον με την κ. Λαγκάρντ και τον κ. Τρισέ «δεν έγινε, ούτε μπορούσε να γίνει καμία συζήτηση για αυτό το περιβόητο σενάριο της «συντεταγμένης χρεοκοπίας"».

«Κάθε μέρα διαψεύδω»

Ο κ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε «πολύ λυπηρό το γεγονός, ότι αναγκάζομαι να διαψεύδω κάθε ημέρα δημοσιεύματα και σχόλια ελληνικών μέσων ενημέρωσης, που αναφέρονται με εντυπωσιακή ευκολία σε σενάρια «συντεταγμένης χρεοκοπίας» της χώρας».


Τόνισε ότι «φτάσαμε τώρα στο σημείο να υπάρχουν δημοσιεύματα για το τι ειπώθηκε σε μία κλειστή συνάντηση με τη συμμετοχή μόνον της κ. Λαγκάρντ, του κ. Τρισέ και τη δική μου. Δεν μπορεί να υπάρχει καμία ενημέρωση προς κανένα δημοσιογράφο ως προς το τι ειπώθηκε στη συνάντηση αυτή. Αυτό που είναι απολύτως βέβαιο», πρόσθεσε, «είναι ότι δεν έγινε, ούτε μπορούσε να γίνει καμία συζήτηση για αυτό το περιβόητο σενάριο της «συντεταγμένης χρεοκοπίας».

Όποιος μάλιστα γνωρίζει τις απόψεις προσώπων και θεσμών ποτέ δεν θα μπορούσε να υποθέσει ότι συζητήθηκε κάτι τέτοιο. Μόνον μία άσχετη και επιπόλαιη προσέγγιση, που δεν αντιλαμβάνεται την βλάβη που προκαλεί στη χώρα, μπορεί να εμπνέει παρόμοια δημοσιεύματα και σχόλια».

Ο υπουργός, κατέληξε στη δήλωσή του, ότι την αξίωση της ειλικρίνειας δεν είναι σωστό και δίκαιο να τη ζητεί κάποιος μόνον από την κυβέρνηση και επισήμανε ότι η χώρα έχει δυστυχώς τρωθεί και από τέτοιες πρακτικές και νοοτροπίες.
dealnews.gr