e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Περιμένοντας την αναστολή της απεργίας

Στη λύση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αναμένεται να οδηγηθούν οι αυτοκινητιστές μετά την θετική έκβαση των χθεσινών συζητήσεων με τους Περιφερειάρχες. 
Σήμερα πρόκειται να συνεδριάσει το Δ.Σ. στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων, ΠΟΕΙΑΤΑ, στην οδό Πειραιώς, για το μέλλον των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ταξί, που συμπληρώνουν 19 ημέρες απεργίας.


Όπως δήλωσε εχθές ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος μετά το πέρας των συζητήσεων με τους περιφερειάρχες, πρόκειται να εισηγηθεί την αναστολή των κινητοποιήσεων αφού οι συνομιλητές του δεσμεύτηκαν να μην υπογράψουν καμία νέα άδεια κυκλοφορίας μέχρι να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το οποίο θα προβλέπει απελευθέρωση, με κανόνες, του επαγγέλματος των ταξί, όπως έχει ήδη δηλώσει η κυβέρνηση, τόσο δια στόματος του αρμόδιου υπουργού Γιάννη Ραγκούση, όσο και του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Οι περιφερειάρχες δεσμεύθηκαν επίσης ότι θα είναι αυτοί οι εγγυητές του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο τέλος του Αυγούστου με το υπουργείο.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Σγουρός, δήλωσε: «Προτείναμε στους ιδιοκτήτες των ταξί να αποφασίσουν ανακωχή. Θα είναι προς όφελος όλων. Είναι απαίτηση της κοινωνίας να υπάρξει επιτέλους ηρεμία μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Είμαι βέβαιος ότι η πρότασή μας για αναστολή των κινητοποιήσεων θα εισακουστεί, γιατί αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι το συμφέρον τους. Το πρόβλημα των κινητοποιήσεων έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλους τους κλάδους του τουρισμού και στην εικόνα της χώρας μας διεθνώς.

Την ίδια ώρα οι αυτοκινητιστές της Πάτρας συνεχίζουν ανένδοτοι τις κινητοποιήσεις τους.
dealnews.gr