e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Προειδοποίηση-σοκ προέδρου ταξιτζήδων

Με αιφνιδιαστικές κινήσεις συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι ιδιοκτήτες ταξι, ενώ "κίτρινος πυρετος" καταβάλλει και την κυβέρνηση με πολλούς βουλευτές να αμφισβητούν τους χειρισμούς το υπουργού Μεταφορών, Γιάννη Ραγκούση. 
"Θα σπάσουμε τα νεύρα του υπουργού" ήταν χαρακτηριστική φράση του προέδρου του ΣΑΤΑ, Θύμιου Λυμπερόπουλου, δίνοντας το στίγμα της μορφής των κινητοποιήσεων. Στην Αθήνα, οι αυτοκινητιστές συγκεντρώνονται στην Καβάλας, ενώ έχουν σηκώσει τις μπάρες διόδια Ελευσίνας και αυτοκίνητα περνούν ελεύθερα.

Απο το πρωί της Πέμπτης, στο Ηράκλειο Κρήτης, ταξιτζήδες εμποδίζουν τα τουριστικά λεωφορεία να μεταφέρουν τους επιβάτες δύο κρουαζερόπλοιων, ενώ συνεχίζεται ο αποκλεισμός του αεροδρομίου της πόλης. "Θα αντιδράσουμε δυναμικά, δεν κάνουμε πίσω" λέει ο πρόεδρος του σωματείου των ταξι στην περιοχή, Γιώργος Πλουμίδης, προσθέτοντας χαρακτηριστικά " θα έχουμε και θύματα"

Στα Χανιά, οι αυτοκινητιστές που αποχώρησαν από το αεροδρόμιο της πόλης, έχουν παρατάξει από τις 8 το πρωί τα αυτοκίνητα τους έξω από το κτίριο που στεγάζει τις δυο οικονομικές υπηρεσίες των Χανίων και θα παραμείνουν εκεί τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι, αποκλείοντας την είσοδο των δυο υπηρεσιών.

Σε κατάληψη της Εφορίας, του ΟΑΕΕ και του ΟΑΕΔ προχώρησαν απο το πρωί οι οδηγοί των ταξί της Σάμου, ο οποίοι συνεχίζουν καθημερινά τις κινητοποιήσεις τους αλλά και τις καταλήψεις σε διάφορα δημόσια κτίρια.

Οι ταξιτζήδες της Κέρκυρας έχουν αποκλείσει το τμήμα του λιμανιού, όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να κατεβαίνουν με τα πόδια μέχρι την έξοδο, προκειμένου να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για να επισκεφθούν το νησί.

Η υπόθεση προκαλεί αναταράξεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με 21 βουλευτές να ζητούν, με επιστολή, τη σύγκληση του ΚΤΕ Μεταφορών προκειμένου να ενημερωθούν από το Γιάννη Ραγκούση. Η ενέργεια αυτη ενόχλησε τον υπουργό Μεταφορών, ο οποίος έκανε γνωστό ότι είχε ήδη συμφωνηθεί να συγκληθεί το ΚΤΕ και μάλιστα το γνώριζαν πολλοί από τους βουλευτές που υπογράφουν την επιστολή.
nooz.gr