e-mail: dealnewsonline@gmail.com

powered by Agones.gr (livescore)

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

"Τέρμα" για 26 γραμμές του ΟΑΣΑ

 Τέλος βάζει από την ερχόμενη εβδομάδα σε 26 λεωφορειακές γραμμές ο ΟΑΣΑ λόγω της χαμηλής επιβατικής κίνησης αλλά και της επικάλυψής τους με άλλα μέσα.Το μέτρο θα αρχίσει να ισχύει από το ερχόμενο Σάββατο.

Για πρώτη φορά ο οργανισμός κατεβάζει τον πήχη του επιθυμητού ποσοστού των μετακινήσεων που θα γίνονται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα την ερχόμενη τριετία από το 50% στο 45%. Σήμερα υπολογίζεται ότι από το σύνολο των μετακινήσεων, με τις αστικές συγκοινωνίες γίνεται μόνο το 32%-35%, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».

Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ, η περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου των λεωφορειακών γραμμών θα αρχίσει από το Σάββατο 23 Ιουλίου με τη διακοπή 20 γραμμών, ενώ άλλες έξι θα αναστείλουν τη λειτουργία τους από την ερχόμενη Δευτέρα 25 Ιουλίου.

Ακόμα, ενισχύεται η λειτουργία δύο λεωφορειακών γραμμών, μετατρέπονται σε τροφοδοτικές των μέσων σταθερής τροχιάς άλλες πέντε, ενώ ιδρύονται τέσσερις νέες γραμμές με αφετηρία τον σταθμό του Μετρό στο Χαλάνδρι και τέρμα την Παλαιά και Νέα Πεντέλη.

Στόχος της νέας αναδιάρθρωσης είναι η μείωση του κόστους της εταιρείας με στόχο τη συρρίκνωση των ελλειμμάτων.

Βάσει των εκτιμήσεων της διοίκησης του Οργανισμού, έως το τέλος του 2011 οι καθημερινές μετακινήσεις στην Αθήνα θα φτάσουν τα επτά εκατομμύρια, εκ των οποίων το 32%-35% θα πραγματοποιούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δεδομένου ότι ένα ταξίδι ισοδυναμεί με περίπου 1,2 επιβιβάσεις, εκτιμάται ότι σε μια τυπική καθημερινή μέρα θα πραγματοποιούνται τρία εκατομμύρια μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ τα λεωφορεία θα εξακολουθούν να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος παρά τις περικοπές.

Συγκεκριμένα, τα αστικά λεωφορεία της νέας εταιρείας ΟΣΥ αναμένεται να εξυπηρετούν το 60% της ημερήσιας επιβατικής κίνησης των δημόσιων συγκοινωνιών, διακινώντας περίπου 1,8 - 2 εκατομμύρια επιβάτες.

Το επιβατικό κοινό μπορεί να ενημερωθεί αναλυτικά για τις γραμμές που διακόπτονται αλλά και για όσες τροποποιούνται ή δρομολογούνται μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΣΑ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.oasa.gr.
dealnews.gr